Foto: Bildbyrån
SDHL

Oskar Häggström tar över Luleå/MSSK

ANNONS

Oskar Häggström har varit assisterande tränare i Luleå/MSSK de senaste sju åren. Nu blir 32-åringen ny sportchef i klubben.

Som assisterande tränare har Oskar Häggström vunnit sex SM-guld. Nu får tränaren en annan roll. Han är nämligen presenterad som ny sportchef för klubben.

32-åringen har varit verksam inom Luleå/MSSK hela sin karriär och har alltså sju säsonger som assisterande tränare i SDHL bakom sig.

– Förutom att Oskar känner till vår verksamhet på ett mycket bra sätt, har han redan tidigare gjort ett antal av dom arbetsuppgifter som åligger en sportchef, genom att bland annat ingå i SDHL:s sportchefsgrupp och dessförinnan varit bidragande till att bygga upp vår ungdoms- och juniorverksamhet – inklusive hockeygymnasiet för flickor, säger VD Stefan Enbom.

Oskar Häggström har som sagt varit framgångsrik på tränarbänken. Nu ska han förvalta den dynasti som Luleå/MSSK har byggt upp under de senaste åren.

Nya tränare på plats

Så sent som för ett par veckor sedan bärgade laget sitt senaste SM-guld.

– Det känns jätteroligt att få fortsätta på den resa som Luleå Hockey är inne på – där målsättningen är att skapa bästa möjliga förutsättningar för utveckling av våra spelare på flick- och juniorsidan samt i vårt representationslag i SDHL.

Samtidigt som Oskar Häggström blir ny sportchef anställer klubben även Rosa Lindstedt och Melinda Olsson som nya tränare. Där den sistnämnda kommer att ha huvudansvaret.


TV: HV71 firar kvalvinsten

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games