Jonathan Lekkerimäki ansluter till Abbotsford.
Foto: Bildbyrån
AHL

Jonathan Lekkerimäki ansluter till Abbotsford Canucks

ANNONS

Jonathan Lekkerimäki fortsätter sin säsong i Nordamerika. Via sin hemsida meddelar NHL-klubben Vancouver Canucks att den svenske stortalangen ansluter till klubbens farmarlag Abbotsford Canucks.

Jonathan Lekkerimäkis säsong med Örebro tog slut i samma stund som Juhani Tyrväinen styrde in Linus Omarks skott i övertidsspelet i den tredje och helt avgörande åttondelsfinalen mot Luleå.

För den svenske stortalangen behöver det emellertid inte betyda att det är slutspelat för denna säsong. Via sin hemsida meddelar Vancouver Canucks att Lekkerimäki nu kommer att inställa sig hos klubbens farmarlag Abbotsford, där han kan komma att matchas.

– Vi är glada att få chansen att jobba närmare med Jonathan den närmaste tiden, säger general managern Patrik Allvin.
– Under de kommande veckorna har Jonathan en bra möjlighet att lära sig mer om det nordamerikanska spelet och om vår organisation.

Hoppas på VM-spel

Lekkerimäki hoppas att veckorna i Abbotsford ska ge honom en bättre chans att kunna slå sig in i den svenska VM-truppen under våren. Enligt Nerikes Allehanda kommer Lekkerimäki att finnas med i den svenska truppen som spelar landsamper mot Finland i mitten av april.

– Det vore grymt, det har alltid varit en dröm att spela för landslaget. Det är en utmaning. Alla är bättre, snabbare och större. Det skulle bli en utmaning, men vi får se vad som händer, säger Lekkerimäki till Canucks hemsida.

Enligt insidern Rick Dhaliwal kommer Lekkerimäki att träna med Abbotsford de kommande veckorna och kan även få chansen i matchspel. 

Den här säsongen stod 19-årige Jonathan Lekkerimäki för 31 poäng (19+12) på 46 matcher för Örebro, vilket gjorde honom till den överlägset poängbäste junioren i SHL denna säsong. Hans 19 fullträffar är den bästa noteringen av en junior i ligan sedan Emil Bemström gjorde 23 mål säsongen 2018/19.


TV: Summering av Örebros säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL