Grästorps IK vann mot Eskilstuna Linden
Montage
HockeyEttan

Grästorps IK vinnare mot Eskilstuna Linden i hockeyettans kvalserie södra

ANNONS

Grästorps IK vann hemma mot Eskilstuna Linden i hockeyettans kvalserie södra, med 5-2 (2-1, 1-1, 2-0).

– Vi kommer ut i första perioden och sätter motståndarna under press och åker massor med skridsko. Vi gör kanske vår bästa period på hela säsongen och borde haft en ledning med 3-4 mål tycker jag. Vi fortsätter att spela bra i andra och leder med 3-2 inför sista perioden. Den spelar vi av på ett mycket bra sätt och vinner den med 2-0. Återigen är jag imponerad av killarna i laget att kliva ut i en så kallad måstematch och fullständigt köra över ett lag som kommer från en högre division, det är väldigt bra gjort, tyckte Grästorps IK:s tränare Andreas Appelgren, efter matchen.

Det var första segern för Grästorps IK, efter 2-4 mot Bäcken i första matchen.

Första perioden var jämn. Eskilstuna Linden inledde bäst och tog ledningen genom Cristopher Norlin efter 6.01, men Grästorps IK kvitterade genom Marek Rubner. Och Grästorps IK hann också ta ledningen, på nytt genom Marek Rubner. Efter 1.40 i andra perioden nätade Jesper Andersson, och reducerade åt Eskilstuna Linden. I tredje perioden var Grästorps IK starkast och gick från 3-2 till 5-2 genom mål av Viktor Bolinder och Miska Varjosaari och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 3.19 kvar att spela.

Marek Rubner gjorde två mål för Grästorps IK och spelade dessutom fram till ett mål.

Grästorps IK möter Pantern i nästa match hemma fredag 15 mars 19.00. Eskilstuna Linden möter samma dag Bäcken hemma.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL