Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Linus Ullmark gav svar på tal efter trejdryktena: “Det har varit tufft”

ANNONS

Det ryktades mycket om Linus Ullmark på Trade Deadline men stjärnmålvakten blev kvar i Boston Bruins. 
Då gav han svar på tal genom att storspela och utses till matchens lirare i 5-1-segern mot Pittsburgh i natt. 
– Det här är laget jag vill spela för och jag är väldigt tacksam över att vara en del av den här gruppen, säger en känslosam Ullmark efteråt. 

Linus Ullmark var en av spelarna som det ryktades mycket om inför fredagens Trade Deadline i NHL. På deadlinedagen kom också uppgifter om att Boston var redo att byta bort stjärnmålvakten och hade en färdig deal med Los Angeles Kings – men att Ullmark gick in och stoppade trejden

Under lördagskvällen ställde sig Ullmark mellan stolparna igen efter att ha blivit kvar i Boston – och gjorde då en toppinsats. Bruins vann med 5-1 mot Pittsburgh Penguins och Ullmark stod på huvudet hela matchen där han räddade 38 av 39 skott. 

Efteråt gjorde han sin patenterade kram med målvaktskollegan Jeremy Swayman och Swayman valde sedan att gestikulera genom att peka på Ullmark och på isen som för att poängtera att han inte ska någonstans. 

– En del matcher kommer man att bära med sig lite längre. Den här kommer jag att hålla kvar i mitt minne och titta tillbaka på ett antal gånger. Jag blev känslosam när “Sway” sade alla de fina sakerna som han gjorde. Jag hade gjort samma sak för honom om det varit ombytta roller men det är svårt att prata om. Jag är bara så jäkla glad, säger Ullmark efter vinsten. 

Pittsburgh vann skotten med 39-23 men tack vare Ullmarks storspel kunde Boston ändå vinna. Svensken vann då pris som matchens lirare. 

– Han var vår bästa spelare, det var inte ens nära. Han var riktigt bra, jag är glad att han fortfarande är en Bruins-spelare, säger coachen Jim Montgomery

Linus Ullmark om ryktena: “Det är tufft”

Linus Ullmark ville inte bekräfta om han själv hade nobbat en trejd innan fredagens deadline utan sade följande när ryktena kom på tal: 

– Jag är bara väldigt glad över att vara här. Det här är laget jag vill spela för och jag är väldigt tacksam över att vara en del av den här gruppen. Jag har älskat allting här sedan första dagen så jag är väldigt glad över att vara här. 

En sak är dock säker. Ullmark är väldigt lättad över att Trade Deadline nu har passerat. 

– Åh ja, herregud. Det är tufft. Man försöker verka tuff på förhand och man vill inte visa någonting, inte visa några känslor alls. Det är tufft för oss spelare i den situationen och det är första gången jag går igenom något sådant och att det ryktas så mycket om mig. Jag har alltid känt mig “safe” tidigare, säger Ullmark och fortsätter: 
– Men när det blir fler och fler rykten och man hör surret, då tär det ändå lite på en. Det blir en känslosam del av det också då man tänker på familjen och det finns en massa frågor som man inte kan svara på för man vet inte själv. Så nu är jag väldigt glad att det är över. Jag är jätteglad över att vara här. 

I övrigt gjorde Hampus Lindholm comeback från skada och levererade direkt för Bruins då den svenske backen noterades för två assist i vinsten mot Pittsburgh. 

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 5–1 (0-0,3-0,2-1)

Boston: Pavel Zacha 2 (17), David Pastrnak (40), Brad Marchand (27), Jake DeBrusk (15). 
Pittsburgh: Kris Letang (8).


TV: Det bästa från Linus Ullmark 23/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games