Linus Videll.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Linus Videll på is för SSK igen: "Räknar med att spela i kvartsfinalserien"

ANNONS

Under måndagen var Linus Videll tillbaka på is igen för första gången sedan skadan i januari, rapporterar Länstidningen Södertälje. SSK ser ut att få tillbaka sin stjärn-forward till kvartsfinalserien.

Södertälje SK har fått klara sig utan Linus Videll sedan han skadade foten i mitten av januari. Men under måndagen var han tillbaka på is. Exakt när Videll kan spela match för SSK igen är inte klart, men rehabiliteringen har gått bra hittills. 

– Det är klart att man funderar på något datum och sådär, men det är så dumt att säga någonting nu. Det har gått bra hittills, så det får man vara glad för, säger Videll till LT.

38-åringen berättar att det handlar om att göra jobbet och att han hoppas på att inte få något bakslag. Men han är positiv till att snart kunna spela igen. 

– Så vill jag inte sätta press på mig själv heller genom att säga något datum. Men jag räknar väl med att någon gång i kvartsfinalserien ska jag spela, säger han till LT.

Vet mer i slutet av nästa vecka

SSK har två matcher kvar av grundserien, nu i veckan. Det kommer inte att bli något mer spel i de matcherna men det går åt rätt håll, berättar Adam Isik, SSK:s fysioterapeut, för LT. 

Han berättar att det handlar om att bygga upp styrkan och få igång foten igen. Isik vill inte ge någon definitiv tidsprognos i nuläget, men det finns stor chans till spel i slutspelet för Videll.

– Fram mot slutet av nästa vecka vet vi definitivt mer datummässigt vart det lutar. Men vi behöver den tiden. Men han har definitivt stora möjligheter att lira i slutspelet, definitivt, säger Isik till LT.

Före sin skada hade Linus Videll stått för 35 poäng på 30 matcher den här säsongen.


TV: Insidern om Elias Petterssons nya kontrakt

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games