Elias Pettersson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Elias Pettersson kan återvända till Örebro: “Inte vi som bestämmer”

ANNONS

Elias Pettersson lämnade Örebro och lånades ut till Västerås i början av säsongen. 
Men när Västerås säsong tar slut på fredag kan JVM-backen återvända till Örebro. 
– Vi får se var vi landar, men vi har en dialog med honom, säger tränaren Niklas Eriksson till Nerikes Allehanda

Förra året skrev backen Elias Pettersson sitt första NHL-kontrakt med Vancouver Canucks och lånades sedan ut till Örebro för spel i SHL den här säsongen. 

Men junioren fick då minimal istid i Örebro vilket ledde till att han i stället lånades ut till Västerås där han har spelat under säsongen. Den nyblivne 20-åringen har då gjort 14 poäng på 32 matcher för sin moderklubb VIK i HockeyAllsvenskan. 

Men på fredag tar Västerås säsong slut då det redan är klart att de missar slutspel och kommer att hamna i ingenmansland. Sedan tidigare har Vancouver Canucks varit tydliga med sin ambition att plocka över Pettersson för att spela AHL-hockey i slutet av den här säsongen, men nu öppnas en annan möjlighet.

Vancouver styr: “Inte vi som bestämmer”

Enligt Örebrotränaren Niklas Eriksson skulle Pettersson kunna återvända till Örebro efter att hans säsong i Västerås är slut. 

– Vi får se var vi landar, men vi har en dialog med honom och vi pratade så sent som i förra veckan. Men det handlar lite om Vancouver också. De ska säga sitt. Vi ska prata om det i dag faktiskt med agenten också, säger Eriksson till Nerikes Allehanda.

I vintras var Elias Pettersson med och spelade JVM för Sverige och fick med sig en silvermedalj hem från Göteborg. Eftersom backen tillhör Vancouver så är det deras beslut om han ska återvända till Örebro under slutet av säsongen och ett eventuellt slutspel. 

– Där är det inte vi som bestämmer riktigt, säger Eriksson,

Örebro har dock även 20-årige backen Niklas Nilsson på lån hos Nybro Vikings. Nybro är klara för åttondelsfinal men när lagets säsong tar slut så kommer Nilsson att återvända till Örebro för att vara en del av SHL-lagets säsongsslut.


TV: Hedberg om den tuffa tiden i Örebro

Den här artikeln handlar om: