Mora vann mot Örebro Hockey J20
J20 Nationell

Segersviten sprack för Örebro Hockey J20 mot Mora

Örebro Hockey J20 hade sju raka segrar inför bortamatchen i J20 Nationell forts herr mot Mora. Då kom första förlusten sedan den 21 januari. Matchen på lördagen i Smidjegrav Arena slutade 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 1-0) efter förlängning.

– Vi spelar med alldeles för dåliga beteenden och tappar för mycket puck på fel ställen vilket slutar i att vi får många omställningar på oss. Läropeng och tydlig förbättringspunkt till imorgon, kommenterade Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren efter matchen.

Moras tränare Erik Johansson:

– Vi gjorde en stor laginsats mot ett skickligt lag. Det var lite fram och tillbaka med ÖHK i ledning efter två perioder. Kände att vi tog över halvvägs in i tredje och belönades med ett mål som gjorde att vi kunde ta över och vinna. ÖHK är ett mycket skickligt och farligt lag och vi gjorde ett bra jobb idag för att tjäna 2 poäng.

Otto Stahre stod för Moras avgörande mål 2.40 in i förlängningen.

Senast lagen möttes tog Örebro Hockey J20 en storseger med 7-2, men den här gången var det Mora som var starkare.

Segern var Moras fjärde på de senaste fem matcherna.

Örebro Hockey J20 startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Lukas Sagranden och Svante Sjödin innan Mora svarade och gjorde 2-1 genom Albin Stark. Efter 2.28 i andra perioden slog Otto Stahre till, framspelad av Anton Olsson och kvitterade för Mora.

Örebro Hockey J20:s Melvin Pettersson gjorde 2-3 efter 4.04 på pass av Alexander Zetterberg och Eric Bürger.

13.51 in i tredje perioden nätade Moras Melker Bertals framspelad av Otto Stahre och Anton Olsson och kvitterade för Mora. I förlängningen tog det 2.40 innan Mora också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Otto Stahre, framspelad av Oskar Tängerby.

Moras Otto Stahre stod för två mål och ett assist.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Mora med 18–11 och Örebro Hockey J20 med 22–7 i målskillnad. Det här var Moras tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örebro Hockey J20:s andra uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Mora nu ligger på femte plats. Örebro Hockey J20 är på andra plats. Mora var nia i tabellen för 14 dagar sedan, men har fått ett lyft.

Söndag 25 februari möter Mora Linköping hemma 14.00 och Örebro Hockey J20 möter VIK Hockey J20 borta 13.00.