Oskar Steen.
Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports
NHL

Oskar Steen skickas ner till AHL av Boston Bruins

ANNONS

I helgen sattes Oskar Steen upp på waivers av Boston Bruins. 
Men inget lag plockade upp svensken – och han skickas i stället ner till farmarlaget Providence Bruins. 

Det var under söndagskvällen som Boston Bruins placerade Oskar Steen på waivers och de övriga 31 lagen hade då 24 timmar på sig att göra anspråk på att ta över svenskens kontrakt. 

Men i går stod det klart att inget annat NHL-lag plockade upp Steen och under tisdagen meddelar nu Boston Bruins att 25-åringen skickas ner till AHL och kommer att spela med farmarlaget Providence Bruins framöver.

Oskar Steen fick inleda årets säsong i AHL och gjorde då 3+2 på fem matcher innan han kallades upp till Boston där han har spelat 34 matcher och noterats för 1+0. Den tidigare Färjestadsforwarden har totalt spelat 60 NHL-matcher i karriären. 

Ingen uppdatering om Hampus Lindholms skada

Under tisdagskvällen meddelar Boston samtidigt att de officiellt placerar JVM-forwarden Matthew Poitras på långtidsskadelistan sedan talangen opererats för en axelskada som gör att han missar resten av säsongen. 

Den svenske toppbacken Hampus Lindholm klev av skadad under Bostons straffvinst mot Dallas Stars i går men Boston hade ingen uppdatering kring Lindholms status under tisdagen.

 


TV: Målen från nattens NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL