Skillingaryd förlorade mot Partille HK
Hockeytrean

Skillingaryd kvalklart trots förlust mot Partille HK

Efter en bra säsong i HockeyTrean Alltrean södra A är Skillingaryd nu klart för kval till Hockeytvåan. Det trots förlust, 3-4 (2-1, 0-1, 1-1, 0-1) efter förlängning, på hemmaplan mot Partille HK.

– Matchen är inte så mycket att säga om! Vi är inte tillräckligt effektiva idag, bränner alldeles för många målchanser. Först ska vi ta oss igenom ett playoff mot seriesegraren i en fortsättningsserie innan det blir kval. Men det känns bra, kommenterade Skillingaryds tränare Stefan Rosén.

Partille HK:s assisterande tränare Marcus Nordquist:

– Vi gör en bra match mot ett av seriens bästa lag. Första perioden storspelar Hampus i målet. I andra och tredje perioden så får vi ordning på försvarsspelet och tar matchen till förlängning där vi avgör i fem mot tre. Gott att laget kommer tillbaka efter förra matchen. Nu återstår den sista matchen mot Lerum på söndag.

Segermålet för Partille HK stod Emil Wikström för efter bara 46 sekunder i förlängningen.

Första perioden var jämn. Partille HK inledde bäst och tog ledningen genom Elias Hellman efter 1.40, men Skillingaryd kvitterade genom Carl Lageskog. Och Skillingaryd hann också ta ledningen, återigen genom Carl Lageskog. Efter 13.37 i andra perioden slog Emil Wikström till, på pass av Andreas Borg och kvitterade för Partille HK. 5.18 in i tredje perioden slog Martin Nilsen till framspelad av Theodor Curmark och Carl Lageskog och gav laget ledningen för Skillingaryd.

10.31 in i perioden nätade Partille HK:s Casper Kesselman på pass av Hugo Nöller och kvitterade för Partille HK.

Laget avgjorde matchen med -1.14 kvar att spela återigen genom Emil Wikström framspelad av Elias Hellman och Andreas Borg.

Partille HK:s Andreas Borg hade tre assists. Carl Lageskog gjorde två mål och totalt tre poäng för Skillingaryd.

Det här var Skillingaryds andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Partille HK:s femte uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Skillingaryd på andra plats i tabellen, och Partille HK är på sjätte plats. Ett fint lyft i tabellen för Skillingaryd som så sent som den 20 januari låg på sjunde plats.

I nästa match, söndag 25 februari 16.00, har Skillingaryd Nässjö hemma i Movalla Ishall, medan Partille HK spelar hemma mot Lerum.