Andreas Johnsson och Frederik Dichow.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

HV71 föll tungt - målvaktsspelet ifrågasatt: "Kostsamt"

ANNONS

HV71:s viktiga vecka på hemmaplan kunde inte fortsätta med en ny seger. 
Istället blir glappet upp till säker mark bara större efter 1–4 mot Skellefteå. 
– Stressen och pressen blir mer påtaglig, säger experten Sanny Lindström i TV4.

Tre poäng var glappet upp till Malmö och säker mark för HV71 inför lördagens möte med Skellefteå. Med vetskapen om detta och det faktum att man är ett av SHL:s främsta lag på hemmaplan tog man emot tabelltrean i det andra av fyra raka hemmamatcher. Ändå gick det inte riktigt vägen. 

Inför handlade mycket av snacket om Skellefteås powerplay som är ett av de bästa i hockeyvärlden denna säsong - och ändå drog HV på sig en onödig utvisning tidigt och fick betala för det. 

– Man ska inte ta utvisningar när man spelar mot Skellefteå nu. Oj, oj, oj vad de är effektiva, säger kommentatorn Lena Sundqvist i TV4:s sändning när Dylan Sikura skickade in 1–0 i bortalagets första powerplay.

Målvaktsspelet ifrågasatt: “Det blir kostsamt” 

Kort därefter utökade även Martins Dzierkals till 2–0 och denna gång var det ett svajigt målvaktsspel som gjorde sig påmint för HV71.

– Det sitter ihop med försvarsspelet. Frederik Dichow senast mot Luleå släppte en, två puckar som är billiga. Här idag tycker jag också han har släppt en puck bakom sig. Det blir kostsamt i det läget man befinner sig i tabellen. Stressen och pressen blir mer påtaglig. Målvaktsspelet måste upp, säger experten Sanny Lindström i TV4. 

I den andra kom chanserna för hemmalaget att ta sig tillbaka. 18-årige Oscar Fisker Mølgaard hittade nät, men André Petersson missade en straff. 

I den tredje utökade sedan Andreas Johnson till 3–1 för Skellefteå och HV71 var pressade till att kliva fram mot slutet av mötet. Istället kom 4–1 i tom bur när Dichow klivit ut. Ändå var tongångarna positiva i HV71.

– Prestationsmässigt tycker jag vi gör en bra match. Jag tycker vi är bättre än Skellefteå idag. Det är effektiviteten. De nyttjar sina lägen, vi gör det inte. Powerplay blev bättre och bättre, men inte tillräckligt bra för att göra mål, säger HV-tränaren Johan Lindbom till TV4 efter matchen. 

Andreas Johnson verkade även hålla med Lindbom. 

– Vi spelar inte bra. HV kör över oss fullständigt. Vi var väldigt glada att vi kom in i tredje med 2–1. Vi snackade om att vi inte hade något att förlora, säger Johnson till TV4. 

I och med Malmös straffseger under lördagen har HV71 nu fem poäng upp till MoDo, Rögle, Malmö och säker mark.


TV: Det bästa från Nils Höglanders säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games