Foto: Bildbyrån
Tre Kronor

Nicklas Rahm blir assisterande förbundskapten i Tre Kronor

ANNONS

Sam Hallam och Nicklas Rahm återförenas - i landslaget. 
Ishockeyförbundet meddelar att Rahm blir assisterande förbundskapten i Tre Kronor. 
– Att få förmånen att representera Tre Kronor är något jag alltid drömt om, säger tränaren i ett pressmeddelande.

Efter denna pågående säsong kommer Nicklas Rahm att lämna Växjö. Den 48-årige tränaren kommer nämligen påbörja ett nytt uppdrag. Under onsdagen meddelar Ishockeyförbundet att Rahm kliver in i rollen som assisterande förbundskapten i Tre Kronor, med start till VM 2024.

– Han har tidigare i karriären bevisat att han är en vinnare. Han har redan gjort ett VM med oss och fungerar klockrent i ledarteamet. Från och med VM i vår är coachstaben komplett och kan jobba metodiskt och framåtlutat under ett par säsonger som blir intensiva och viktiga för svensk ishockey, säger landslagschefen Anders Lundberg i ett pressmeddelande. 

I och med detta återförenas Rahm även med Växjös tidigare huvudtränare, Sam Hallam. Duon jobbade tillsammans i landslaget under VM i Tammerfors, men då var Rahm endast inlånad. Därefter återvände han till Växjö och säkrade SM-guldet. 

– Jag känner Nicklas väl från tiden i Växjö och har stort förtroende för honom som person och för hans kunnande som tränare. Han har en coachstil som bygger på engagemang och han brinner för det han gör. Vi är väldigt trygga med varandra, vi tre coacher, och har en tydlig rollfördelning. Vi har mycket jobb som väntar kommande säsonger, och känner oss redo och rustade för att ta oss an uppgiften, säger Hallam i pressmeddelandet.

Kontrakt till och med VM 2026

Rahm är just nu i Karlstad tillsammans med Tre Kronors trupp som förbereder sig för Beijer Hockey Games. Därefter återvänder han till Växjö innan han kliver på denna nya roll fram till och med VM 2026.

– Jag trivs väldigt bra i teamet med Sam, Stefan och övriga ledare, och ser fram emot många inspirerande turneringar kommande säsonger, inte minst VM i Stockholm våren 2025. Efter Beijer Hockey Games ligger mitt fokus på jobbet i Växjö, där jag hoppas på en lyckosam avslutning efter åtta fina säsonger i en fantastisk klubb, säger Nicklas Rahm.


TV: Sam Hallam: "Vi behöver ta ett kliv"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL