Foto: Bildbyrån
Tre Kronor

Nicklas Rahm blir assisterande förbundskapten i Tre Kronor

ANNONS

Sam Hallam och Nicklas Rahm återförenas - i landslaget. 
Ishockeyförbundet meddelar att Rahm blir assisterande förbundskapten i Tre Kronor. 
– Att få förmånen att representera Tre Kronor är något jag alltid drömt om, säger tränaren i ett pressmeddelande.

Efter denna pågående säsong kommer Nicklas Rahm att lämna Växjö. Den 48-årige tränaren kommer nämligen påbörja ett nytt uppdrag. Under onsdagen meddelar Ishockeyförbundet att Rahm kliver in i rollen som assisterande förbundskapten i Tre Kronor, med start till VM 2024.

– Han har tidigare i karriären bevisat att han är en vinnare. Han har redan gjort ett VM med oss och fungerar klockrent i ledarteamet. Från och med VM i vår är coachstaben komplett och kan jobba metodiskt och framåtlutat under ett par säsonger som blir intensiva och viktiga för svensk ishockey, säger landslagschefen Anders Lundberg i ett pressmeddelande. 

I och med detta återförenas Rahm även med Växjös tidigare huvudtränare, Sam Hallam. Duon jobbade tillsammans i landslaget under VM i Tammerfors, men då var Rahm endast inlånad. Därefter återvände han till Växjö och säkrade SM-guldet. 

– Jag känner Nicklas väl från tiden i Växjö och har stort förtroende för honom som person och för hans kunnande som tränare. Han har en coachstil som bygger på engagemang och han brinner för det han gör. Vi är väldigt trygga med varandra, vi tre coacher, och har en tydlig rollfördelning. Vi har mycket jobb som väntar kommande säsonger, och känner oss redo och rustade för att ta oss an uppgiften, säger Hallam i pressmeddelandet.

Kontrakt till och med VM 2026

Rahm är just nu i Karlstad tillsammans med Tre Kronors trupp som förbereder sig för Beijer Hockey Games. Därefter återvänder han till Växjö innan han kliver på denna nya roll fram till och med VM 2026.

– Jag trivs väldigt bra i teamet med Sam, Stefan och övriga ledare, och ser fram emot många inspirerande turneringar kommande säsonger, inte minst VM i Stockholm våren 2025. Efter Beijer Hockey Games ligger mitt fokus på jobbet i Växjö, där jag hoppas på en lyckosam avslutning efter åtta fina säsonger i en fantastisk klubb, säger Nicklas Rahm.


TV: Sam Hallam: "Vi behöver ta ett kliv"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games