Juho Liuksiala.
HockeyAllsvenskan

Äntligen seger för Västervik mot Nybro

Det blev fem förluster i rad för Västervik i Hockeyallsvenskan. Hemma mot Nybro kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i ACT-Hallen slutade 4-3 (2-0, 1-1, 1-2).

I början av måndagsmatchen var Västervik starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Hugo Gabrielson och Isak Salqvist. Västervik ökade ledningen till 3-0 genom Mathias Wigley efter 17.38 i andra perioden.

Nybro reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Aleksi Ainali och Juho Liuksiala efter 20.51 av perioden. Västervik utökade ledningen genom Anton Svensson efter 3.49 i tredje perioden.

Eero Savilahti reducerade förvisso, men närmare än 4-3 kom inte Nybro.

Nybros Juho Liuksiala stod för tre poäng, varav ett mål. Hugo Gabrielson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Västervik.

Det här var Västerviks fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nybros sjunde uddamålsförlust.

Det här betyder att Västervik ligger kvar på 14:e och sista plats i tabellen, och Nybro på sjunde plats.

På onsdag 7 februari 19.00 spelar Västervik borta mot Tingsryd, och Nybro hemma mot Mora.