Brynäs sportchef Johan Alcén.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Brynäs sportchef Johan Alcéns jakt på målvaktsalternativ fortsätter

ANNONS

Brynäs är fortfarande på jakt efter målvaktsförstärkningar. Även om klubben nyligen registrerat Filip Lindblad som de kan använda vid behov, så tittar sportchef Johan Alcén på fler lösningar för att stötta upp Damian Clara.

Brynäs registrerade nyligen Filip Lindblad från Visby/Roma så att han kan gå mellan klubbarna fritt efter deadline. Nu berättar Brynäs sportchef Johan Alcén att eftersom Lindblad fortfarande har ett avtal med Visby/Roma, så tittar Brynäs på fler förstärkningar på målvaktssidan.

Damian Clara är Brynäs förstamålvakt och har imponerat stort, trots sin unga ålder. De är väldigt nöjda med hans spel, men klubben behöver någon för att stötta upp bakom honom.

– Även om vi är oerhört nöjda med Clara så fattar vi ju att vi behöver ha minst två stycken här på plats. Men det är också viktigt att den som kommer in förstår att vi sätter stor tilltro till Damian och det han gör just nu, säger Alcén till Gefle Dagblad.

“Minst en till ska in”

Sportchefen berättar att Brynäs tittar på flera målvaktsalternativ. Niklas Lundström är ett namn som många pratar om och Alcén medger att han finns med på deras lista, men säger inget mer specifikt än så.

– Vi får se. Minst en till ska in. Men inget är uteslutet, vi kan avsluta säsongen med tre målvakter, säger Alcén till GD

Han berättar också att ytterligare en målvakt kan namnges, utöver Lindblad, men då från SHL. Men det krävs då att klubben och spelaren i fråga accepterar det, tillägger Alcén.

– Vi kan namnge en från SHL, men det måste också vara gjort före 15 februari. Men vi kan ju hamna i ett läge att vi aldrig kommer kunna använda oss av den målvakten, eftersom han kanske fortfarande spelar slutspel, säger han till GD.

Damian Clara har stått 25 matcher för Brynäs den här säsongen och ligger på en räddningsprocent på 91%.


TV: Elias Lindholm om att tillhöra Vancouver

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL