Foto: Bildbyrån
Tre Kronor

Sam Hallam om Noah Östlunds succé: "Får förmånen att se Noah ofta"

ANNONS

Noah Östlund var en av Sveriges bästa spelare i JVM och har varit stekhet sen han kom hem. I Växjö har det blivit tio poäng på de sju matcherna efter turneringen. 
– Det är klart att jag var på plats på JVM och jag är på plats i Växjö ganska ofta också, säger Sam Hallam om 19-åringens framfart.

Det var lite av ett rutinerat lag Sam Hallam tog ut under tisdagen. Filip Hållander är den yngsta spelaren, och han är född 2000.

Men förra året såg vi att förbundskaptenen inte är rädd att ge yngre spelare chansen. Det bästa exemplet är så klart Leo Carlsson som U19-spelare var med och spelade senior-VM. Och där till fick en stor roll.

Kollar vi på SHL nu är det svårt att blicka bort från Noah Östlund. JVM-stjärnan var en av turneringens bästa spelare i Göteborg och har fortsatt på det inslagna spåret sedan han kom hem. Det har bland annat blivit tio poäng på sju matcher sedan turneringen.

Hur har du följt hans framfart
– Det är klart att jag var på plats på JVM och jag är på plats i Växjö ganska ofta också. Jag får ju förmånen att se Noah ofta. Jag tror att vi ska ge killarna lite tid nu. De hade en intensiv period med både förläger och ett långt JVM. Sen direkt hem till klubbarna och stora roller där, många av dem, säger Sam Hallam.

Totalt har det blivit 17 poäng på 24 matcher den här säsongen.

“Platserna finns att spela om”

Den här gången blev det ingen Tre Kronor-debut för Noah Östlund, men frågan är hur länge Sam Hallam kan hålla honom utanför ifall den här formen fortsätter.

– Det här kan vara veckan de behöver för att träna lite. Går vi tillbaka till förra året när Leo kom in i matcherna, de förberedande veckorna, i Czech Hockey Games. Då var han så pass bra att för varje gång vi skulle förbättra laget vecka för vecka var han alltid kvar. Platserna finns att spela om.

Tre Kronor har ett par samlingar kvar innan det är dags för VM-truppen att tas ut.


TV: John Klingberg om skadan och framtiden

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL