Karlskrona HK vann mot Olofström
J18 Region

Karlskrona vände i tredje – och vann mot Olofström

Karlskrona hade problem och låg under med 1-2 efter två perioder i matchen i J18 Region syd fortsättning herr mot Olofström i NKT Arena. Men i tredje kom vändningen, genom mål av Hugo Ingemarsson och Liam Salomaa, och till slut blev det 3-2 för hemmalaget Karlskrona.

Olofströms tränare Johan Hellström om matchen:

– Tycker vi är det bättre laget i spel fem mot fem. Men powerplay/boxplay blir avgörande.

Segern var Karlskronas fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Karlskrona inledde bäst och tog ledningen genom Melcer Swensson efter 9.33, men Olofström kvitterade genom Sigge Grindhage efter 16.22. Olofström gjorde också 1-2 efter 17.04 i andra perioden när Noel Öfverman slog till. 2.41 in i tredje perioden nätade Karlskronas Hugo Ingemarsson och kvitterade för Karlskrona.

Efter 4.26 nätade Liam Salomaa på pass av Melcer Swensson och Benjamin Adolvsson och avgjorde matchen.

Det här var Karlskronas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Olofströms andra uddamålsförlust.

Karlskronas nya tabellposition är andra plats, medan Olofström är på sjätte plats.

Söndag 4 februari spelar Karlskrona hemma mot Troja/Ljungby J18 14.30 och Olofström mot Kungälv hemma 14.00 i HBM Arena.