Almtuna vann mot Kalmar HC
Montage
HockeyAllsvenskan

Almtuna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen

ANNONS

Matchen i Hockeyallsvenskan mellan hemmalaget Almtuna och gästande Kalmar var oavgjord vid full tid, efter kaptenen Marcus Karlströms kvittering till 4-4 för Almtuna med bara 1 minut kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 5-4 (0-1, 2-0, 2-3, 1-0) genom samme Karlström.

Kalmars tränare Viktor Tuurala om matchen:

– Frustrerande resultat ikväll. Vi är riktigt nära på mycket mer. Vi gör framförallt en bra tredje, där vi får jobba emot många faktorer, men vi svarar upp starkt. Andra perioden kan vi göra mycket bättre känner vi, vi är för okonkreta med puck, där lämnar vi lite på bordet. Får väl ingen riktig chans i övertiden, tyvärr bara 1 poäng ikväll.

Marcus Karlström slog till 1.32 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Kalmar tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Teemu Olavi Lepaus assisterad av Linus Skager och Erik Norén. Efter 10.30 i andra perioden nätade William Eriksson, framspelad av Tobias Liljendahl och Marcus Karlström och kvitterade för Almtuna.

Valdemar Johansson gjorde dessutom 2-1 efter 18.56 på pass av Tobias Liljendahl och Oliver Håkansson.

Kalmar förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

I förlängningen tog det 1.32 innan Almtuna också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Marcus Karlström, framspelad av Alexander Ljungkrantz och Elliot Ekmark.

Kalmars Teemu Olavi Lepaus stod för tre poäng, varav två mål. Marcus Karlström gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Almtuna.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Almtuna med 14–17 och Kalmar med 18–18 i målskillnad. Det här var Almtunas nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kalmars åttonde uddamålsförlust.

Almtuna stannar därmed på tionde plats, och Kalmar på elfte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Almtuna är Nybro. Kalmar tar sig an SSK borta. Båda matcherna spelas onsdag 31 januari 19.00.


Den här artikeln handlar om: