Vancouver Canucks förlorade mot St Louis Blues
Arkivbild

Förlängningsseger för St Louis mot Vancouver

St Louis tog en stark seger mot Vancouver borta i NHL. I förlängningen kunde St Louis avgöra till 4-3 (2-0, 0-0, 1-3, 1-0) och ta bonuspoängen. Brayden Schenn blev matchhjälte för St Louis med sitt mål i förlängningen.

I början av matchen var St Louis starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Jake Neighbours och Pavel Buchnevich. Efter 20.59 i andra perioden slog Pius Suter till, framspelad av Brock Boeser och Quinn Hughes och reducerade åt Vancouver. St Louis utökade ledningen på nytt genom Alexey Toropchenko efter 1.42 i tredje perioden.

Vancouver reducerade och kvitterade till 3-3 genom två mål av Pius Suter. Det sista målet kom med 52 sekunder kvar att spela. I förlängningen tog det 1.54 innan St Louis avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Brayden Schenn, framspelad av Nick Leddy.

Vancouvers Pius Suter gjorde tre mål.

Det här var Vancouvers tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även St Louis tionde uddamålsseger.

St Louis ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Vancouver fortfarande leder serien, sju poäng före Vegas.

Vancouver tar sig an Columbus i nästa match hemma söndag 28 januari 04.00. St Louis möter Seattle borta lördag 27 januari 04.00.