Växjö Lakers HC vann mot Almtuna
J18 Nationell

Tre poäng till Växjö efter snabba mål mot Almtuna

Växjö vann hemma mot Almtuna i J18 Nationell södra herr med 5-4 (1-3, 2-0, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, där Leo Lundblad gjorde 4-3 och Leo Lundblad drygt två minuter senare gjorde 5-3 för Växjö.

Växjö började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.14 slog Elton Lindeborg till framspelad av Elton Backer och Emil Olsson.

Almtuna kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.20 slog Gustav Pettersson till på pass av Cedrik Johansson och Sebastian Ljus.

Laget tog också ledningen efter 8.04, genom Sebastian Ljus assisterad av Cedrik Johansson och Gustav Pettersson.

Almtuna gjorde 1-3 efter 16.37, när Cedrik Johansson slog till på pass av Filip Michalski.

Växjö gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-3 till ledning med 4-3. Växjö gjorde 5-3, på nytt genom Leo Lundblad efter 2.42 i tredje perioden.

Gustav Pettersson reducerade förvisso, men närmare än 5-4 kom inte Almtuna.

Cedrik Johansson och Sebastian Ljus gjorde båda ett mål och två assist för Almtuna. Växjös Ludvig Pettersson hade tre assists för Växjö.

Det här var Växjös tredje uddamålsseger den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Växjö nu ligger på andra plats. Almtuna är på tionde och sista plats.

Söndag 21 januari spelar Växjö hemma mot AIK 13.00 och Almtuna mot HV 71 borta 12.30 i Prolympiahallen.