Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Rasmus Dahlin, Filip Forsberg och Elias Lindholm uttagna till NHL:s All Star-match

ANNONS

William Nylander och Elias Pettersson ligger etta och tvåa i svenska poängligan i NHL – men trots det ratas båda till All Star-matchen. 
I stället är tre andra svenskar uttagna till NHL:s All Star-evenemang. 

Under natten plockade NHL ut de 32 första spelarna som tar plats i All Star-matchen som spelas om cirka en månad. 

NHL har nu tagit ut en spelare från varje NHL-lag som ska vara med och spela i All Star-matchen och tre svenskar tar plats – men inte de två största stjärnorna. 

William Nylander och Elias Pettersson har gjort flest poäng av svenskarna i NHL den här säsongen – men ingen av dem är uttagna till All Stars. William Nylander (51 poäng) petas till förmån för lagkamraten Auston Matthews från Toronto medan Elias Pettersson (45 poäng) inte kommer med då Quinn Hughes väljs före Pettersson bland Vancouverspelarna.

Dahlin, Forsberg och Lindholm är All Stars

Svenskarna som dock kom med till All Star-matchen är Rasmus Dahlin (Buffalo Sabres), Filip Forsberg (Nashville Predators) och Elias Lindholm (Calgary Flames). För Lindholm är det första gången han får delta i NHL:s All Star-evenemang medan det blir andra gången för Forsberg och tredje gången för Dahlin. 

Filip Forsberg har gjort 19 mål och 43 poäng den här säsongen vilket gör att han ligger delad etta med Nylander i svenska skytteligan samt är trea i svenska poängligan bakom Nylander och Pettersson. Rasmus Dahlin har gjort 31 poäng på 38 matcher vilket ger en sjundeplats i backarnas poängliga. Elias Lindholm har gjort 25 poäng på 38 matcher den här säsongen vilket är tredje bäst i Calgary. 

Bland icke-svenskarna finns flera av NHL:s största stjärnor med som Connor McDavid, Nathan MacKinnon, Nikita Kutjerov med flera. Supertalangen Connor Bedard tas också ut och blir därmed den yngsta All Star-spelaren i NHL:s historia. 

Ytterligare tolv spelare ska tas ut till All Star-matchen och de ska röstas fram av fansen. Det innebär att Nylander och Pettersson fortfarande ha chansen att komma med om de blir framröstade av fansen. Även andra svenskstjärnor som Victor Hedman, Mika Zibanejad, Jesper Bratt och Adrian Kempe har chansen att komma med efter att ha nobbats i NHL:s uttagning. 

Här går det att rösta på de tolv spelarna som ska ska komma med till All Star-matchen.


TV: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games