Frölundas Carl Klingberg öppnar upp om matchfixningsskandalen.
Foto: Bildbyrån & Med Vän
Hockeysverige möter

TV: Carl Klingberg öppnar upp om matchfixningsanklagelsen

ANNONS

Det var ett litet skämt i spelarbåset som fick ett eget liv. Carl Klingberg blev utredd för matchfixning efter Frölundas 8–2-seger mot Rögle i september. I podcasten “Hockeysverige möter” öppnar forwarden upp om den utmanande tiden efter sitt uppmärksammade uttalande.
– Det var skitjobbigt, det träffade mig hårdare än vad jag trodde, berättar Klingberg.

🎧 Lyssna på podcasten på Spotify! 🎧

Det som var en klang- och jubelföreställning förvandlades till en mardröm för Carl Klingberg.

Efterspelet till Frölunda HC:s 8–2-seger mot Rögle BK hemma i Scandinavium den 30 september kom inte att handla om den stor vinstdifferensen, utan att uttalande som Klingberg ska ha gjort i båset under matchen. Skämtsamt sade han att laget inte borde göra fler mål eftersom den välprofilerade Frölundasupportern “Sebbe Indian” alltid brukar spela på slutresultatet 8–2. 

Det slutade med att han blev utredd för matchfixning.

I podcasten “Hockeysverige möter” berättar han för Mårthen Bergman om den tunga tiden som följde i efterdyningarna av matchen och uttalandet.

– Det blev en jäkla soppa. Någonstans lärde jag mig att jag inte kan lägga lock på mig själv, för jag behöver fortfarande vara mig själv för att kunna vara fri. Annars kommer jag bara att förlora mig själv, säger Klingberg. 
– Sedan kan man givetvis diskutera hur långt man ska gå med skämt som kanske kan vara rätt så allvarliga. Det går lite hand i hand med hur man kan hetsa varandra i omklädningsrummet, retas och skoja. Det är jättekul och alla uppskattar det jättemycket tills någon känner sig träffad på riktigt. Då är det inte så kul längre. Jag har lärt mig att det finns vissa gränser och vissa grejer man inte ska skoja om, för det kanske inte kommer att tolkas rätt av gemene man.

Samtidigt känner Carl Klingberg att han känner att han blev vantolkad och att många tycktes göra missförstå hans skämt med flit.

– Mediabilden blev “HAN SA TILL SITT LAG ATT ‘NU GÖR NI INGA MER MÅL’”… Fel version kom ut, kände jag. Det var inte ens det som hade hänt. Då kände jag mig orättvist behandlad. Folk började tänka utifrån vad media hade sagt, inte så mycket utifrån vad som verkligen hände. När jag inte ens kände att jag fick en rättvis behandling i de här diskussionerna… Det var skitjobbigt, det träffade mig hårdare än vad jag trodde.

Carl Klingberg pratar även om:

  • Avundsjukan gentemot lillebror John och hans NHL-karriär.
  • Jättebudet från Örebro Hockey.
  • När han blev starstruck av att möta Oscar Möller.
  • Tomas Holmström-hyllningen.

Det första avsnittet av "Hockeysverige möter" med Linus Omark finns att lyssna på här.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games