Husum HK vann mot Queens of Lapland

Husum vann toppmötet mot Queens of Lap med 6-1

Husum tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Queens of Lap i Damtvåan norra på söndagen med 6-1 (1-0, 2-0, 3-1). En viktig seger i toppen av tabellen.

– Grym laginsats. Skönt att det lossnade i målskyttet. Extra beröm till Matilda Elfving och Amanda Johansson idag, tyckte Husums tränare Kicki Lundberg, efter matchen.

Queens of Laps tränare Håkan Blomqvist om matchen:

– Vi har en bra första period, startar andra lite sämre kommer inte upp i rätt nivå. Husum var ett bättre lag idag.

Segern var Husums femte på de senaste sex matcherna.

I början av matchen var Husum starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Julia Eklund och Gry Sjölund. Efter 1.53 i andra perioden slog Lina Malmström till, på pass av Matilda Elfving och Mariann Engvik och gjorde 3-0. Queens of Lap reducerade dock till 3-1 genom Ronja Blomqvist efter 7.39 av matchen.

Husum stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 3-1 till 6-1 på bara 2.31. Husum tog därmed en klar seger.

Matilda Elfving gjorde ett mål för Husum och två målgivande passningar.

Resultatet innebär att Husum ligger kvar på andra plats och Queens of Lap på tredje plats i tabellen.