HockeyAllsvenskan

Femte raka segern för Djurgården: "Bra energi därinne"

Djurgården fortsätter att ta poäng sedan tränarbytet. Under måndagskvällen vann stockholmarna med 5-3 hemma mot Almtuna.
– Vi kommer ut på ett jäkligt bra sätt, säger “Honken” till TV4 Play.

Michael Holmqvist-effekten fortsätter för Djurgården!

Sedan tränaren tog över har det blivit sju raka matcher med poäng och nu har man fem raka segrar. Något som gör att man nu bara har tre poäng upp till Nybro och AIK, som dessutom har två respektive en match fler spelad.

Mot Almtuna var det aldrig något snack.

– Jag tycker att det blir väldigt spännande. Vi kommer ut på ett jäkligt bra sätt och tar tag i grejerna på det sättet vi vill göra. Sen är vi ineffektiva och släpper in dem i matchen. Sen löser vi det på ett bra sätt med tålamod. Det är bra energi därinne så vi forsätter, säger Michael Holmqvist till TV4 Play.

Djurgården kom ut och sköljde över upplänningarna totalt första 20 minuterna, men det var bara 1-1 vid pausvilan. Det efter mål av Anton Gradin för Djurgården och Oliver Kandergård för Almtuna.

Den andra fortsatte på samma sätt där Djurgården snurrade och snurrade i offensiv zon. Det kom också ett 2-1-mål av Melvin Wersäll som snyggt vispade upp pucken i taket.

Klasens delikatess

Men när bortalaget fick ett powerplay dröjde det inte länge innan det kom en ny kvittering. Den här gången var det Marcus Karlström som prickade rätt.

När Almtuna sedan fick en ny chans i powerplay var man nära att hitta ledningsmålet, men istället slet sig Albin Grewe fri och fixade en straff. Då klev Linus Klasen fram och gjorde det Linus Klasen gör bäst. Trollkarlen bjöd på en klubba-skridsko-straff och tryckte in 3-2 för Djurgården.

Efter 40 spelade minuter var det 26-12 i skott till Djurgården.

I den tredje perioden flyttade Almtuna upp spelet, men det var ändå Djurgården som gjorde 4-2. I powerplay fick Alexander Ytterell på en bra träff och utökade ledningen.

Olle Norberg reducerade för Almtuna med dryga tre minuter kvar men närmare än så kom de aldrig. Istället höll Djurgården ut och satte också 5-3 via Anton Gradin

– Jag tycker att vi förlorar mot ett bättre lag. Djurgården är tunga i två perioder och vi behövde spela bättre med pucken, även de kommer väldigt hårt mot oss, säger Almtunas tränare Robert Kimby till TV4 Play.

TV: Victor Hedman hyllar Jonas Johansson