Viktor Stråhle.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Ny förlust för Björklöven - förlorade målfesten: "Vi är för dåliga"

ANNONS

Tabelltvåan fortsätter att darra. 
En övertidsförlust mot Almtuna innebär att Björklöven nu har tre raka förluster. 
– Vi har inte lärt oss läxan. Det räcker inte när vi läcker som ett såll bakåt, säger huvudtränaren Viktor Stråhle i TV4 efter 5–6-matchen. 

Efter en stark start har Björklöven-maskinen börjat hacka. Så gjorde den även under inledningen av fredagens match borta mot Almtuna. 

Trots en stark start klev man av isen efter första 20 med två mål insläppta och noll framåt. Det var därefter en tydlig besvikelse hos danske forwarden Nicolai Meyer. 

– Jag tycker vi kommer ut ganska bra, men sista tio är vi inte riktigt där som jag hade önskat. De får lite för lätta mål. Vi får inte släppa så lätta mål. Jag vet inte riktigt vad som händer. Vi måste hitta tillbaka, säger Björklövens Nicolai Meyer i TV4 efter första och fortsätter om formen och självförtroendet: 
– Det är klart vi måste ha fler trepoängare på kontot, men jag tycker inte att det är något fel med självförtroendet. 

I andra kom ett lyft för Umeålaget, åtminstone i offensiven. Liam Dower Nilsson som tidigare under säsongen dundrat in mål bröt en sju matcher lång måltorka och var en av tre målskyttar. Problemet var att ytterligare två trillade in bakom Joona Voutilainen. Ställningen var därmed 3–5 inför sista 20.

– Vi spelar inte alls som vi vill spela. Det är för mycket fram och tillbaka och vi ger dem för många enkla lägen på våra misstag. Det är inte bra. Vi ger dem lägena, det är inte de som skapar dem, säger Liam Dower Nilsson i TV4 efter andra perioden.

Förlorade - trots upphämtningen: “Vi är för dåliga”

I den tredje tryckte Löven på för mer, men fick hantera ytterligare ett mål bakåt. 20 sekunder in kom även 5–3 för Almtuna, men hoppet levde ändå. 

Med sitt första mål för säsongen och sedan återkomsten från skada såg kapten Fredric Andersson till att ge sitt lag en sista chans. 4–5-målet kom med knappa nio minuter kvar och efterföljdes inte allt för långt senare även av 5–5 från nyförvärvet Brandon Manning. 

– Det där kan ge energin som Björklöven behöver. 35-åringen ger Björklöven hopp, sa kommentatorn Richard Hermansson i TV4 efter Anderssons mål. 

Målet från Mannings klubba var hans första sedan ankomsten och kom alltså i det fjärde framträdandet i tröjan. 

Det hela gav en poäng, men var i slutändan inte tillräckligt. Ett nytt tidigt mål efter nedsläpp gav 6–5 för Almtuna och snodde extrapoängen. Alexander Ljungkrantz blev den stora hjälten med målet och gav toppmotståndet, Björklöven sin tredje raka förlust. 

– Vi har inte lärt oss läxan. Vi släpper in sex mål, då är det helt omöjligt att vinna en hockeymatch. Vi gör fem mål på bortaplan och ska vinna. Vi är för dåliga. Det är för enkelt. Fyra gånger av deras sex mål är det vi som ger bort pucken. Det är klart att det är oskärpa. Just nu är jag så irriterad så jag vet inte om jag kan dra en bra analys. Vi gör allt för att göra mål, men det räcker inte när vi läcker som ett såll bakåt, säger Björklövens huvudtränare Viktor Stråhle i TV4 efter matchen.


TV: Efterlyser en center till Frölunda

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL