Gislaved vann mot Pantern

Gislaved bröt Pantern segersvit

Efter sex segrar i rad i hockeytvåan södra B herr för Pantern så tog vinstsviten slut borta mot Gislaved. Matchen på onsdagen i Gislerinken slutade 4-3 (1-2, 1-0, 1-1, 1-0) efter förlängning.

– Efter förutsättningarna gör vi en okej match. Kort om folk, kom till spel med 13 man. Dock ett surt slut, då vi leder med 3-2, 3 minuter från slutet och har pp. Vi tar nya tag och hoppas vi får tillbaka spelare till helgen, kommenterade Panterns sportchef Joakim Tillgren efter matchen.

Gislaveds tränare Marcus Ittonen tyckte så här om matchen:

– Vi börjar riktigt starkt men dippar lite under andra halvan av första perioden. Andra perioden spelar vi disciplinerat och trycker på bra. Tredje perioden är jämn och mycket positions spel. Vi kan kontra in kvitteringen i BP. I sudden får vi power play och lyckas avgöra, skön seger.

Nicholas Nuuttila slog till 1.41 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Första perioden var jämn. Gislaved inledde bäst och tog ledningen genom Adam Halvordsson efter bara 27 sekunder, men Pantern kvitterade genom Marcus Lind. Och Pantern hann också ta ledningen, genom Brian Liechti. Efter 4.40 i andra perioden slog Kristoffer Mourujärvi till, framspelad av Nicholas Nuuttila och Sakarias Andersson och kvitterade för Gislaved. Pantern tog ledningen på nytt genom Erik Sandgren efter 9.13 i tredje perioden.

Med 1.29 kvar att spela av matchen kunde Kristoffer Mourujärvi göra 3-3 för Gislaved. I förlängningen tog det 1.41 innan Gislaved också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Nicholas Nuuttila, på pass av Markus Raita och Sakarias Andersson.

Gislaved har två segrar och tre förluster och 18–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Pantern har fyra vinster och en förlust och 24–16 i målskillnad. Det här var Gislaveds andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Panterns tredje uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Gislaved på åttonde plats i tabellen, och Pantern är på andra plats.

Nästa motstånd för Gislaved är Jonstorp. Pantern tar sig an Sölvesborg hemma. Båda matcherna spelas söndag 3 december 16.00.