IK Graip vann mot IFK Salem
Hockeyfyran

5-4 mot Salem innebär första segern för Graip

Graip har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i HockeyFyran Stockholm södra, efter åtta spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Salem, en match som Graip vann med 5-4 (0-2, 3-1, 1-1, 1-0) efter förlängning.

Erik Back stod för Graips avgörande mål 1.01 in i förlängningen.

I början av matchen var Salem starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Måns Blom och Felix Hansson. Efter 10.02 i andra perioden slog William Kristiansson till, framspelad av Andreas Lind och Måns Blom och gjorde 0-3.

Graips Marcus Ewen gjorde 1-3 efter 12.35 på pass av Emil Ewen och Joel Andreason.

Graip reducerade igen efter 13.35 genom Alex Fredriksson framspelad av Jakob Olsson och Hjalmar Levin.

Erik Back gjorde dessutom 3-3 efter 17.05 på straff.

Efter 4.10 i tredje perioden gjorde Graip 4-3, återigen genom Alex Fredriksson.

Salem kvitterade till 4-4 genom William Kristiansson tidigt i perioden av matchen. I förlängningen tog det 1.01 innan Graip avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Erik Back, på pass av Emil Ewen och Hannes Smitterberg.

Salems Måns Blom stod för tre poäng, varav ett mål. Emil Ewen hade tre assists för Graip.

Graip har en seger och fyra förluster och 16–42 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Salem har fem förluster och 16–45 i målskillnad. Förlusten var Salems tredje uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Graip på åttonde och sista plats och Salem på sjunde plats.

Nästa motstånd för Graip är Nyköping. Lagen möts lördag 2 december 18.00 i Cementa Arena. Salem tar sig an Järna borta torsdag 30 november 19.30.