Clemensnäs HC förlorade mot Vännäs HC
Montage
J20 Region

Vännäs avgjorde i förlängningen mot Clemensnäs

ANNONS

Vännäs tog en stark seger mot Clemensnäs borta i J20 Region norr A herr. I förlängningen kunde bortalaget avgöra till 6-5 (5-1, 0-3, 0-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Wilmer Lundquist gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Vännäs.

– Dålig första period från oss där vi inte alls är redo. Kommer ut som ett nytt lag i andra perioden och gör 40 bra minuter. Sen får vi en tidig utvisning i förlängningen som som avgör på. Tråkig förlust, då jag tycker vi spelar bra nog för att vinna matchen, kommenterade Clemensnäs tränare Jesper Johansson.

Vännäs tränare Johan Egeborn:

– Vi spelar jättefint i förlängningen och gör oss förtjänta av 2 pinnar. Jättefint förarbete av Kjellin som hittar Wilmer helt öppen.

Vännäs hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.13 genom Lukas Stenvall, och gick upp till 0-3 innan Clemensnäs svarade.

Innan perioden var över hade Vännäs ryckt åt sig ledningen med 5-1. I andra perioden var det i stället Clemensnäs som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter två perioder var 4-5.

8.23 in i tredje perioden slog William Boström till på pass av Philip Törmä och Almer Sundström och kvitterade för Clemensnäs. I förlängningen tog det 2.00 innan Vännäs avgjorde till 5-6. Stor matchhjälte blev Wilmer Lundquist, framspelad av Frans Uhlin och Max Linder.

Almer Sundström gjorde två mål för Clemensnäs och två målgivande passningar, Hugo Mikaelsson hade tre assists och Oscar Fältén hade tre assists.

Det här var Clemensnäs sjätte uddamålsförlust den här säsongen.

För tabellens utseende betyder det här att Clemensnäs ligger på sjunde plats medan Vännäs har sjätteplatsen.

På torsdag 30 november 19.30 spelar Clemensnäs borta mot Kalix, och Vännäs hemma mot Björklöven.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL