Linus Omark har vaknat: "Då brukar det bli lite självförtroende"

Fem poäng på första 15 matcherna – sju poäng på senaste tre matcherna. Har Linus Omark vaknat nu? Storstjärnan ledde Luleå till seger med 4-2 mot Frölunda.
– Vi kommer ut bra och visar direkt att det inte är någon lätt match att komma hit, säger han till TV4 Play.

Linus Omark har haft en tyngre säsongsinledning än vad många hade trott. 36-åringen stod “bara” för fem poäng de första 15 matcherna av serien.

Men nu verkar han ha varvat igång.

För tredje matchen i rad sköt stjärnan ett mål, och har nu gjort sju poäng på tre matcher, och mer än dubblat sin poängskörd. I matchen mot Frölunda spelade han först fram Jesper Sellgren till 1-0, innan han själv stod för en riktig luring till 2-0.

Från förlängd mållinje hittade Linus Omark en lucka på Lars Johansson som styrde pucken in i eget mål.

– Det där är Omark-skicklighet, säger Petter Rönnqvist i TV4:s studio.

“Då går det på automatik”

I den andra perioden var veteranen också med i förarbetet och hade en assist på 3-0 till Luleå. Den tredje poängen för dagen.

Och frågan är nu, har det lossnat nu för storstjärnan?

– Jag fick ett mål mot Rögle för två matcher sedan och då brukar det bli lite självförtroende. Då går det på automatik. Vi kommer ut bra och visar direkt att det inte är någon lätt match att komma hit.

Nära en vändning

Frölunda reducerade till 3-1 i den tredje perioden via Linus Öberg. Där göteborgarna också tog sig nästan hela vägen ikapp. Max Friberg reducerade ytterligare en gång med dryga sju minuter kvar.

Luleå kunde dock reda ut stormen och istället satte Jonas Berglund 4-2 i öppen kasse och säkrade segern för norrbottningarna.

TV: Målvakten målskytt i AHL