Det verkar inte bli JVM-spel för Shane Wright.
Foto: Bildbyrån
Junior-VM

Shane Wright ser inte ut att släppas till JVM av Seattle Kraken

ANNONS

Shane Wright var lagkapten för Kanadas guldlag på JVM förra året. 
Nu ser dock stortalangen inte ut att släppas till JVM av Seattle Kraken – även om han inte skulle spela i NHL. 
– Jag har redan pratat med det kanadensiska hockeyförbundet om det så att de vet var jag står i frågan, säger Krakens GM Ron Francis. 

Om sex veckor släpps pucken för JVM i Göteborg men en av de potentiellt största stjärnorna i turneringen ser redan nu ut att inte komma loss till turneringen. 

Ordinarie NHL-spelare som exempelvis Connor Bedard, Leo Carlsson eller Adam Fantilli brukar vanligtvis räknas bort när det kommer till eventuellt JVM-spel men om en spelare är på gränsen till NHL eller spelar i farmarlaget finns det större chans att de släpps till turneringen. 

En sådan spelare är Shane Wright. Stortalangen fick inleda årets säsong i farmarlaget Coachella Valley Firebirds där han gjorde 4+2 på sju matcher men han kallades upp till NHL förra veckan där han fått minimalt med istid och gått poänglös från två matcher.

Shane Wright släpps inte till JVM

Wright, som var lagkapten för Kanadas guldlag på förra årets JVM, hade varit en av de största stjärnorna ifall han kom loss till JVM men redan nu verkar den dörren stängas. Seattle Krakens general manager Ron Francis menar nämligen att Wright troligtvis inte kommer att släppas till JVM, även om han inte skulle spela i NHL när turneringen spelas. 

– Jag har redan pratat med det kanadensiska hockeyförbundet om det så att de vet var jag står i frågan. Jag tycker att han redan har avverkat det så jag ser inte att han kommer vara med och spela JVM. Just nu är han ju faktiskt till och med uppe med oss (i NHL) och då är det inte aktuellt, säger Francis enligt nhl.com

Shane Wright draftades som fyra i NHL-draften 2022 och har gjort två poäng på tio matcher för Seattle Kraken i sin unga karriär. 19-åringen gjorde sju poäng på sju matcher på JVM förra året då Kanada vann guld. Han sköt då bland annat ett mål i finalmatch mot Tjeckien. 

Kanada tillhör grupp A i årets JVM-turnering där de ställs mot Sverige, Finland, Tyskland och Lettland.


TV: Sverige säkrar bronset i U17-VM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL