Lucas Ekeståhl Jonsson.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Lucas Ekeståhl Jonsson kan vara på väg bort från Kloten: “Finns åtta backar framför honom”

ANNONS

Lucas Ekeståhl Jonsson har hamnat i Klotens frysbox. 
Han har varit utanför laget i de senaste matcherna och kan komma att lämna klubben.
– Just nu finns det åtta backar framför honom, säger klubbens sportchef Larry Mitchell till Blick

Förra året flyttade Lucas Ekeståhl Jonsson från Rögle till Kloten i schweiziska ligan efter en succésäsong i SHL. 

Även i Kloten imponerade då svensken med 30 poäng på 45 matcher vilket gav en delad åttondeplats i backarnas poängliga. Han fick då också debutera i Tre Kronor under säsongen. 

Men den här säsongen ser det annorlunda ut för Ekeståhl Jonsson. Han har fått en mindre roll i Kloten och har bara gjort 0+1 på nio matcher. De senaste matcherna har svensken varit helt utanför laget efter att Kloten lånat in Mika Henauer från SC Bern samt stortalangen David Reinbacher från Montréal. 

27-åringen har därmed hamnat i Klotens frysbox. 

– Med tillägget av Reinbacher och Henauer finns det åtta backar framför honom. Jag sade till honom och hans agent redan i våras att det skulle vara svårt för honom att vara en topp fyra-back för oss den här säsongen, säger sportchefen Larry Mitchell till Blick.

Kan lämna Kloten: “Inte nöjd”

Enligt Blick ska Kloten ha haft farhågor kring Ekeståhl Jonssons defensiva spel trots att han öste in poäng. Tidningen skriver även att klubben erbjöd svensken att lämna under lågsäsongen då han inte skulle kunna få en lika stor roll den här säsongen – men han ska ha insisterat på att fullfölja sitt tvåårskontrakt. 

På grund av reglerna kring importspelare i Schweiz har Kloten begränsat med platser för utländska spelare i sitt lag och med Ekeståhl Jonsson kvar i laget sittandes på läktaren kan klubben inte värva en ny importspelare. 

Något som öppnar för att han skulle kunna lämna Kloten. 

– Jag tror inte att han är nöjd med situationen. Vi har för närvarande sex importspelare under kontrakt och är inte en av klubbarna som har en bädd av rosor, säger Larry Mitchell till Blick och syftar på att Kloten är en av de ekonomiskt svagare klubbarna i schweiziska högstaligan. 

Lucas Ekeståhl Jonsson gjorde stor succé i Rögle säsongen 2021/22. Han gjorde 36 poäng på 52 matcher i grundserien vilket gav en fjärdeplats i backarnas poängliga. Han gjorde även tio poäng på 13 matcher i SM-slutspelet. “LEJ" var också med och blev CHL-mästare med Rögle där han gjorde 13 poäng på 13 matcher på vägen till titeln.


TV: Framtidens Stjärnor: "Det är hål i huvudet - det val man gjort i NHL"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games