Antti Suomela.
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån
Europa

Antti Suomela har fått drömstart i Lausanne – leder poängligan

ANNONS

Antti Suomela vann poängligan i SHL förra säsongen efter en magnifik säsong i Oskarshamn. 
Nu leder han också poängligan i schweiziska National League efter att ha inlett med tio poäng på åtta matcher. 

Under torsdagskvällen möttes Lausanne och ZSC Lions i schweiziska toppligan National League. Zürich vann matchen där två svenskar letade sig in i målprotokollet.

Jesper Frödén gjorde mål för ZSC Lions i 3-1-vinsten medan backen Lawrence Pilut sköt sitt första mål för Lausanne i förlusten. Pilut assisterades av SHL-poängkungen Antti Suomela

Suomela har fått en drömstart på tillvaron i Schweiz. Han inledde visserligen med två poänglösa matcher men har därefter gjort tio poäng (4+6) på sex matcher vilket gör att han leder poängligan i NL tillsammans med landsmannen Juho Lammikko

Antti Suomela leder också plus/minus-ligan med +9 på åtta matcher så här långt. Den tidigare Oskarshamnsstjärnan har alltså inlett säsongen i Schweiz succéartat.

Flera svenskar i toppen av poängligan

Det går också bra för flera av svenskarna i National League. 

Jesper Frödéns mål i gårdagens match gör att han nu ligger delad tvåa i skytteligan med fem fullträffar på sju matcher. En annan blågul spelare som också har gjort fem mål är Marcus Sörensen. Han ligger även delad trea i poängligan med åtta poäng på sju matcher så här långt. 

Robin Kovács har också gjort åtta poäng för sitt Lausanne. Ytterligare två svenskar som är med i toppen av poängligan är Jakob Lilja och Leon Bristedt som båda har gjort sju poäng på sex matcher. Tidigare Frölundaspelaren Michael Spacek är också med i toppen med åtta poäng på fem matcher. 

I backarnas poängliga ligger både Andreas Borgman och Lawrence Pilut på delad andraplats med sex poäng så här långt. Även tidigare SHL-backar som Kristian Näkyvä, Mikko Lehtonen och Dean Kukan är med i toppen av backarnas poängliga.


TV: SSK:s sportchef: "Andra klubbar ligger mer i framkant"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL