Södertälje förlorade i premiären mot Mora.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Magnus Bogren sågar Södertälje efter premiärförlusten: “Sämsta jag sett”

ANNONS

Södertälje förlorade premiärmatchen mot Mora med 5-3.
Då gick tränaren Magnus Bogren ut och sågade lagets insats.
– Det är det sämsta jag sett sedan jag kom till Södertälje. Tyvärr. Att man inte är mer redo och vill vara med mer när det är seriepremiär… Jag är riktigt besviken, säger Bogren till TV4. 

I fjol möttes Mora och Södertälje i den allsvenska kvartsfinalen där Mora gick segrande ur slutspelsserien. Ett knappt halvår senare möttes lagen igen i den allsvenska premiären – och återigen vann Mora. 

Hemmalaget kom ut bäst i fredagskvällens match och hade en stor del av spelet. MIK vann skotten med hela 15-7 under matchens första 20 minuter och fick även utdelning då nyförvärvet Gustav Willman Borvik höll sig framme och skickade in 1-0. 

Målskytten var då riktigt nöjd med hur laget spelade. 

– Vi jobbar på dem så in i helvete. Vi är på dem direkt när de får pucken. Det är exakt så vi vill spela så det är bara att fortsätta, säger Willman Borvik till TV4. 

I Södertälje var det däremot helt andra känslor. 

– Mora är lite hetare än vad vi är. De får långa perioder med pucken i vår zon. De är lite bättre i första. Vi tappar många puckar i uppspelsfasen. Vi ska försöka komma ner mer i deras anfallszon och försöka få tryck där. Vi ger dem lite det de vill ha, säger SSK:s Marcus Eriksson

Daniel Ljunggren hjälte för Mora

I den andra perioden vaknade sedan Södertälje till liv. 

Återvändande stjärnan Ludwig Blomstrand klev fram och sköt kvitteringen i powerplay. SSK skulle sedan också ta ledningen då Marcus Eriksson satte 1-2 i matchen. 

Mora svarade däremot snabbt. Endast drygt två minuter efter 1-2-målet kunde nämligen norske junioren Petter Vesterheim sätta kvitteringen för hemmalaget. MIK fick därefter spela powerplay och då vände de tillbaka på matchen. Kaptenen Daniel Ljunggren lade en fin passning in till nyförvärvet Chad Yetman som hittade nätet bakom SSK:s målvakt Tomas Sholl.  

Ställningen var alltså 3-2 efter 40 spelade minuter. 

– Vi fick ett varmt välkomnande här av Mora och vi sitter kvar i bussen lite. Sedan i andra tycker jag att vi har släppt det, kommer in mer i matchen och tog även ledningen. Men sedan blir vi straffade på egna misstag igen och då ligger man under i hockey, säger Ludwig Blomstrand om matchen. 

Moras Daniel Ljunggren var inte heller riktigt nöjd med spelet i mittperioden. 

– Vi blir lite plottriga och blöta här i andra. Vi spelar helt okej men det är lite mer upp och ner, säger han. 

Bogrens sågning: “Riktigt besviken”

När den tredje perioden kom igång var det just Ljunggren som klev fram för Mora. Han är känd som en playmaker men visade att han kan prickskjuta också. Han hittade nämligen krysset bakom Sholl för 4-2 till hemmalaget. 

Södertälje gav dock inte upp utan nyförvärvet Dominic Turgeon skulle bli målskytt i allsvenska debuten för att reducera till 4-3 med ett lågt skott som besegrade Andreas Ljunggren i Moramålet. 

Mora kom sedan att vinna med 5-3 efter att Daniel Ljunggren gjort mål igen i tom kasse. Han blev då stor hjälte för dalalaget med 2+1 i premiären. 

Södertäljes tränare Magnus Bogren sågade då lagets insats efter premiärförlusten. 

– Jag tycker faktiskt att vi gör en riktigt dålig match. Framför första perioden… Det är det sämsta jag sett sedan jag kom till Södertälje. Tyvärr. Att man inte är mer redo och vill vara med mer när det är seriepremiär. Jag är riktigt besviken. Jag tycker att vi har alldeles för många individuella misstag. Vi ger dem pucken och tar dumma utvisningar och då är de skickliga. Det var ett rättvist resultatet, säger Bogren till TV4.

Mora – Södertälje 5–3 (1-0,2-2,1-1) 

Mora: Daniel Ljunggren 2, Gustav Willman Borvik, Petter Vesterheim, Chad Yetman. 
Södertälje: Ludwig Blomstrand, Marcus Eriksson, Dominic Turgeon. 


TV: SSK:s sportchef: "Andra klubbar ligger mer i framkant"

Den här artikeln handlar om: