Foto: Bildbyrån
Nyhet

Glädjebeskedet: Viktor Lööv närmar sig spel

ANNONS

Viktor Lööv fick en allvarlig skada i ryggraden i förra säsongens sista match. Tidigare har det varit oklart när, eller om, svensken är tillbaka. Men nu är det inte långt kvar tills den tidigare VM-backen är tillbaka.

Det var i den sjunde och avgörande finalmatchen mot Genéve Servette som Viktor Lööv åkte på en skada i ryggen. Efter flera undersökningar visade det sig att det vara en skada på ryggraden av den allvarligare graden.

Det har därför varit oklart om en comeback ens var möjlig. Men nu kommer ett lättnande besked. Enligt swisshockeynews, som i sin tur hänvisar till Journal de Jura, kommer svensken av allt att döma återgå till full träning inom ett par veckor. Backen kommer träffa en specialist nästa vecka, och vid ett positivt besked är det inte långt borta innan det är dags för spel igen.

Viktor Lööv går in på sin tredje raka säsong för EHC Biel Bienne och har ett år kvar på kontraktet. Det är drygt nio år sedan han lämnade Sverige, då för spel i Nordamerika. Det har sedan dess blivit fyra NHL-matcher, 240 AHL-matcher och 169 KHL-matcher, utöver åren i Schweiz.

Förra säsongen blev det 22 poäng på 50 matcher i grundserien och fem poäng på 17 matcher i slutspelet. Den nu 30-åriga backen var med och spelade VM med Sverige 2021. 


TV: Experten om stjärnsvenskarnas utgående kontrakt

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games