Djurgårdens IF förlorade mot AIK

Rasmus Rudslätt stor derbyhjälte – när AIK slog Djurgården

Det var jämnt hela vägen när Djurgården mötte AIK hemma i J20 Nationell norra herr. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Bortalaget var kyligare i avsluten och vann med 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 0-0, 1-0). Rasmus Rudslätt blev hjälte i straffläggningen.

AIK tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Harry Ahlberg. Efter 4.53 i andra perioden slog Arvid Bergström till, framspelad av Victor Eklund och Lucas Stockselius och kvitterade för Djurgården.

AIK:s Theo Hårdstam gjorde 1-2 efter 7.35 på pass av Emil Thorén och Elliot Sigrell.

Djurgårdens Caesar Björk gjorde 2-2 efter 18.51 på pass av Victor Eklund och Lucas Stockselius.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I straffläggningen var det AIK som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Rasmus Rudslätt för.

Det här var Djurgårdens andra uddamålsförlust den här säsongen.

AIK har startat svagt och har bara två poäng efter fyra spelade matcher. Djurgården har fem poäng.

På fredag 22 september 19.00 spelar Djurgården hemma mot Timrå J20, och AIK hemma mot Modo J20.