Elias Salomonsson.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
Nyhet

Elias Salomonsson ska åka över till Winnipegs träningsläger: “Lite tråkigt”

ANNONS

Elias Salomonsson missar starten av säsongen med Skellefteå.
Detta då han ska resa över till Kanada för att delta i Winnipeg Jets träningsläger.
– Det är klart att det är lite tråkigt att missa början av SHL-säsongen, säger Salomonsson till Folkbladet

När Skellefteå spelade mot ärkerivalen Björklöven under fredagskvällen var Elias Salomonsson en av de mest framträdande spelarna. Han stod både för starkt spel samt sköt kvitteringsmålet som innebar 3-3 i en match som Skellefteå sedan kunde vinna med 4-3 efter förlängning. 

Snart kommer dock 18-åringen, som fyller 19 år nästa vecka, att lämna Skellefteå. Han ska nämligen resa över till Kanada för att delta på Winnipeg Jets träningsläger inför NHL-säsongen. Han avreser från Sverige veckan innan SHL-premiären och kan sedan missa den första månaden på säsongen beroende på hur det går för honom på lägret med Jets. 

– Det är klart att det är lite tråkigt att missa början av SHL-säsongen, men det ska bli spännande att åka dit och sedan får vi se vad som händer. Planen är att spela här sen. AIK och Winnipeg har en bra dialog, säger Salomonsson till Folkbladet.

Elias Salomonsson draftades i andrarundan som 55:e spelare av Winnipeg Jets förra året och skrev NHL-kontrakt med klubben redan i fjol. Skellefteåtalangen var med och vann guld på U18-VM förra året och i våras var han med i Skellefteås lag som tog sig till SM-final. Han är en stark kandidat till att ta plats i Juniorkronornas trupp inför JVM i Göteborg till vintern. 


TV: "Inga superstjärnor som kommit för att förvandla laget"

Den här artikeln handlar om: