Foto: Bildbyrån
Nyhet

Michael Haga flyttar hem – klar för Frisk Asker

ANNONS

Michael Haga har förflutet i bland annat Djurgården och Mora. Nu står det klart att den kloke centern flyttar hem till Norge – och moderklubben Frisk Asker.
– Vi är väldigt glada över att Askerkillar av Hagas kaliber väljer att återvända till moderklubben, säger Vidar Wold, sportchef i klubben. 

Med över tio säsonger i Sverige bakom sig, i klubbar som framför allt Mora och Djurgården, växte Michael Haga ut till en profil i Sverige.

Två säsonger efter att norrmannen lämnade Sverige står det nu klart att det blir spel hemma i Norge igen – i moderklubben Frisk Asker.

– Efter så många år ute och med ett antal klubbbyten trodde jag inte att känslorna kring Frisk skulle vara så starka som de en gång var. Men när vi startade processen var valet lättare än jag först hade föreställt mig. Varner Arena är otroligt kul och jag vill vara med och utveckla, bygga Frisk till ett topplag – där de ska vara, säger den skickliga centern.

Senaste säsongen i Sverige var med Djurgården

Michael Haga hade sin bästa SHL-säsong med Mora säsongen 18/19, då blev det 32 poäng på 52 matcher för 31-åringen. Den senaste säsongen i Sverige var med Djurgården 20/21. 

Sedan dess har det blivit en säsong i Lukko, Finland, och en i Österrike med Black Wings Linz.


TV: Fystest med Bedard under NHL Combine

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games