Valerij Nitjusjkin.
Foto: Bildbyrån/Usa Today Sports
NHL

Berusad kvinna hittad på Valerij Nitjuskjkins hotellrum

ANNONS

Colorado Avalanches ryske forward Valerij Nitjuskjin har hamnat i blåsväder. Detta sedan en kraftigt berusad kvinna hittats i hans hotellrum i Seattle under den pågående Stanley Cup-serien. Kvinnan var så illa däran att klubbens läkare tvingades tillkalla ambulans, skriver Denver Post.

Det har funnits frågetecken kring Valerij Nitjusjkin medverkande i Colorado Avalanches serie mot Seattle Kraken i Stanley Cup-slutspelet. Ryssen har inte funnits med i laguppställningen sedan match två av serien, utan att det funnits någon riktig förklaring till varför.

Nu kan den förklaringen ha uppenbarat sig.

Enligt en polisrapport som Denver Post kommit över ska en kraftigt berusad kvinna ha hittats i Nitjusjkins hotellrum i Seattle i lördags, inför den tredje matchen i slutspelsserien. Kvinnan var så pass illa åtgången att en av Avalanches lagläkare ansåg att hon behövde läkarvård. En ambulans tillkallades därför till hotellet. 

När en talesperson för laget kontaktades av Denver Post under torsdagen avböjde de att kommentera om Nitjuskjins frånvaro har något samband med händelsen. Det bekräftades dock att han för närvarande inte är med laget.

Kvinnan, som uppges vara 28 år gammal, ska ha berättat för polisen att hon kommer från Ryssland och är född i Ukraina. Hon ska ha sagt "att hon aldrig borde ha kommit till USA och att någon kille tog hennes pass och att han var en dålig person". Hon fördes till sjukhus efter att det fastställts att hon var för berusad för att ta hand om sig själv.

Inga misstankar om brott

Enligt Seattle-polisen pågår det ingen utredning om något olagligt skett. Kvinnan ska ha slagit till lagläkaren i samband med att hon hittades, men han har inte anmält henne för det. Kvinnan ska inte heller ha upprättat någon anmälan mot Nitjusjkin eller någon annan, enligt den polisrapport som Denver Post hänvisar till,

Colorado Avalanches coach Jared Bednar har tidigare sagt att Valerij Nitjusjkins frånvaro inte har med disciplinära skäl att göra. Och inte heller att han är under utredning för något brottsligt. Han har inte heller kunnat säga när det kan vara aktuellt för 28-åringen att spela igen.

Nitjusjkin fick sitt stora NHL-genombrott under förra säsongen. Han stod för 52 poäng på 62 matcher i grundserien och följde upp det med nio mål och 16 poäng på 20 matcher under vägen mot Stanley Cup-titeln. Det gjorde att Avalanche valde att förlänga hans kontrakt med åtta år till ett värde av 49 miljoner dollar.

Den här säsongen svarade han för 47 poäng på 53 matcher i grundserien. Han gjorde ett mål på sina två matcher i slutspelet innan han försvann ur laguppställningen.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games