Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Lawrence Pilut på väg till Lausanne

ANNONS

Under gårdagen rapporterade Expressen att Lawrence Pilut nobbar HV71 och istället kommit överens med en schweizisk klubb. Nu skriver schweiziska Watson att adressen blir Lausanne. 

HV71 och sportchefen Kent "Nubben" Norberg har drömt om att ordna en återkomst för den NHL-erfarne backen Lawrence Pilut. Men redan i förra veckan var det tydligt att den drömmen redan gått i kras. 
– Är väl inget att hymla om men sådana som Kevin Stenlund och Lawrence Pilut har tagit andra beslut och det respekterar jag, sade “Nubben” då till Jönköpings-Posten.

Under gårdagen kom sedan uppgifter från Expressen om att detta andra beslut ska vara en flytt till Schweiz i Piluts fall. Då menade man att 27-åringen var muntligt överens med en klubb om ett tvåårskontrakt. 

Nu kommer uppgifter från Schweiziska Watson som ger stöd åt detta. Dessutom skriver man att klubben det handlar om är Lausanne.

Pilut som denna säsong blandat spel i NHL och AHL i Buffalo Sabres organisation ser därmed ut att bli lagkamrat med Christian Djoos, Robin Kovács och även årets SHL-succé Antti Suomela.

Pilut gjorde över 200 matcher för HV71 innan han 2018 flyttade till Nordamerika för spel i Buffalo. Två säsongers i KHL gav sedan en återkomst i NHL-klubben denna säsong, men främst har den Tingsrydsfostrade backen spelat sin hockey i AHL.


TV: Är HV71:s tid som bottenlag över?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games