Calle Clang.
Foto: Bildbyrån
SHL

Calle Clang lämnar Rögle: "Blir rätt steg för mig"

ANNONS

Calle Clang kommer inte att bli kvar i Rögle nästa säsong. I stället väntar spel i Nordamerika för den 20-årige burväktaren.
Det bekräftar Clang för Helsingborgs Dagblad.
– Nu har vi kommit fram till att det blir rätt steg för mig att flytta över, säger Clang.

Calle Clang spelade 25 matcher i grundserien med Rögle, men fick finna sig i att sitta på bänken i samtliga nio matcher som Ängeholmslaget spelade i SM-slutspelet.

Nu lämnar den 20-årige målvakten Rögle för spel i Nordamerika och Anaheim Ducks organisation.

Det bekräftar Clang för Helsingborgs Dagblad.

– Ja. Vi har haft en dialog sen jag skrev på kontraktet för ett år sen ungefär. Nu har vi kommit fram till att det blir rätt steg för mig att flytta över, spela mycket matcher och ge det en ärlig chans, säger Clang till tidningen.

Clang draftades av Pittsburgh Penguins hösten 2020, men trejdades till Anaheim Ducks som en del av trejden som skeppade Rickard Rakell till Pittsburgh förra våren.

Fler talanger lämnar

Vidare rapporterar Helsingborgs Dagblad att Detroit-sajnade Marco Kasper lämnar Rögle. Mycket pekar även på att Adam Edström och William Wallinder är förlorade för klubben.

– De vill väl att jag ska komma över. Men vi får se hur det blir, inget är klart än. Det är väl först och främst jag som väljer vad jag vill. Men jag får intryck från andra också, så det blir säkert ett gemensamt beslut, säger Wallinder.

Edström har sedan tidigare kontrakt med New York Rangers och har spenderat den här säsongen på lån i Rögle. Den storvuxne forwarden ser i nuläget ut att avsluta säsongen i Nordamerika.

– Planen är att jag ska tillbaka över dit och försöka stötta upp dem i AHL eller vad det blir. Det har jag inte riktigt koll på nu så här tätt inpå, säger Edström.


TV: "Vem ska Karlkvist göra till poängkung nu?"

 

Den här artikeln handlar om: