Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Connor McDavid nådde 60 mål – först sedan Wayne Gretzky: "Bara en siffra"

ANNONS

Connor McDavids sagolika säsong med Edmonton Oilers fortsätter. I natt blev superstjärnan tvåmålsskytt när Oilers övertidsbesegrade Arizona med 4–3 – och blev därmed den första Oilers-spelaren sedan Wayne Gretzky att nå 60 mål under en och samma säsong.
– Det är bara en siffra, men det är många bra spelare genom tiderna som gjort 60 mål, säger McDavid.

Connor McDavid sköt sitt 60:e mål för säsongen när han avgjorde nattens hemmamöte med Arizona Coyotes i förlängningen. Kort innan hade McDavid träffat stolpen innan han lyckades överlista Connor Ingram och skjuta bonuspoängen till Edmonton Oilers med sitt 4–3-mål.

– Det är bara en siffra, men det är många bra spelare genom tiderna som gjort 60 mål. Det känns bra att ha uppnått det, men vi har mycket jobb kvar att göra, säger McDavid i ett videoklipp på Oilers hemsida.

Först sedan Gretzky

Dessförinnan hade McDavid gjort ett mål i ordinarie tid, vilket innebär att han nu gjort 60 mål på 72 matcher den här säsongen. Han är därmed den snabbaste spelare sedan Mario Lemieux (62 matcher 1995/96) att nå 60 mål under en säsong. 

Han blev även den förste Oilers-spelaren sedan Wayne Gretzky (1986/87) att göra 60 mål under en och samma säsong och blott den tredje Oilers-spelaren någonsin att lyckas, då han gör Gretzky och finske målsprutan Jari Kurri sällskap.

Poängbästa säsongen under lönetakseran

Connor McDavid har nu producerat 138 poäng (60+78), vilket innebär att han leder skytte-. assist- och poängligan i NHL den här säsongen. Han har sedan länge slagit sitt personliga poängrekord för en säsong och gör den poängstarkaste säsongen i hela ligan under hela lönetakseran.

– Det var en viktig match för oss. Vi har mött två lag som inte haft mycket att förlora och Arizona har spelat bra. Vi hittade en väg att vinna och vi håller oss kvar i slutspelsracet, säger McDavid

Det var inte bara McDavid som glänste i nattens seger, heller. Lagkamraten Leon Draisaitl noterades för fyra passningspoäng i matchen och tangerade därmed sin poängbästa notering någonsin under en och samma NHL säsong (2019/20 och 2021/22) med sina 110 poäng.

Edmonton Oilers – Arizona Coyotes 4–3 e. sd (1–1, 1–1, 1–1, 1–0)
Edmonton: Connor McDavid 2 (60), Ryan Nugent-Hopkins 2 (33).
Arizona: Clayton Keller 2 (34), J.J. Moser (6).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL