Örebro Hockey förlorade mot Timrå
Montage
Matchrapport

Timrå vann – reducerar matchserien efter drama

ANNONS

Det blev seger för Timrå på bortaplan mot Örebro Hockey. Matchen slutade 4-3 (1-1, 0-2, 2-0, 0-0, 1-0) efter förlängning. Därmed har Timrå reducerat serien i Svenska Hockeyligans kvartsfinal, som Örebro Hockey leder med 2-1 i matcher.

Jonathan Dahlén blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 1.29 in i andra förlängningsperioden.

Första perioden var jämn. Örebro Hockey inledde bäst och tog ledningen genom Linus Öberg efter 14.40, men Timrå kvitterade genom Jonathan Dahlén bara två minuter senare. Örebro Hockey startade andra perioden vassast. Laget gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Rasmus Rissanen och Marcus Hardegård innan Timrå svarade och gjorde 3-1 genom Elmeri Eronen. 13.59 in i tredje perioden nätade Timrås Elmeri Eronen ännu en gång på pass av Jonathan Dahlén och kvitterade för Timrå. I förlängningen tog det 21.29 innan Timrå också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Jonathan Dahlén, på pass av Jakob Stenqvist.

Noterbart är att Timrås Jonathan Dahlén stod för två mål och två assist.

Torsdag 23 mars 19.00 möts lagen igen, med Timrå som hemmalag.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL