Kalmar HC vann mot IF Sundsvall Hockey
Montage
Matchrapport

Tre matchbollar för Kalmar efter ny seger

ANNONS

Kalmar är med stormsteg på väg mot seger mot Sundsvall i HockeyEttan Semifinal, efter seger på hemmaplan med 6-1 (1-0, 4-1, 1-0). Därmed leder Kalmar matchserien med 2-0 och kan avgöra serien i nästa match.

– Vi gör den stora skillnaden i andra perioden, avgör matchen där. Därifrån är det viktigt att vi spelar färdigt på rätt sätt, vilket jag tycker vi gör. Inget är vunnet än, utan vi är fullt medvetna om att onsdagen kommer kräva vår bästa prestation i den här matchserien, tyckte Kalmars tränare Viktor Tuurala, efter matchen.

Kalmar började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.19 slog Taylor Ross till assisterad av Adam Hirsch och Sebastian Ottosson. Även i andra perioden var det Kalmar som var starkast. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 5-1.

12.07 in i tredje perioden slog Tim Welin till framspelad av Tatu Kokkola och Markus Palmberg och ökade ledningen för Kalmar. Det fastställde slutresultatet till 6-1.

Sebastian Ottosson och Adam Hirsch gjorde noll mål och tre assist var för Kalmar.

De båda lagen möts igen onsdag 22 mars 19.00, i Brandcode Center.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL