Victor Sjöholm.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Uppgifter: Victor Sjöholm nobbar SSK

ANNONS

Södertälje hade förhoppningar om att använda Victor Sjöholm i slutspelet. 
Nu kommer uppgifter från LT om att HV71-backen nobbar spel i Allsvenskan. 
–  Han skulle göra mycket nytta i ett slutspel, det är jag säker på, sade Georgsson till LT i förra veckan.

Efter att han i fjol varit med och tagit HV71 hela vägen tillbaka till SHL har Victor Sjöholm under denna säsong vuxit in i sin roll ännu mer, både i HV71 och Juniorkronorna. Därmed var det inte särskilt överraskande när Emil Georgsson i förra veckan berättade om förhoppningarna att plocka tillbaka Victor Sjöholm till Södertälje som en förstärkning till årets Allsvenska slutspel. 

Men försöket verkar inte lyckas. 

Den dubbelregistrerade 19-åringen har sedan tidigare spelat fyra matcher i SSK under säsongen, men mer ser det inte ut att bli, nu när HV:s säsong är över. Detta då han enligt Länstidningen Södertäljes uppgifter har tackat nej till att fortsätta spela genom att gå ner och hjälpa SSK.

“Klart att han skulle göra mycket nytta”

Ett tapp som kan innebära en betydligt tuffare resa för Södertälje när de nu ställs mot Mora i en av Allsvenskans kvartsfinaler. 
– Han har ju varit här, känner killarna och vet hur vi vill spela, så det är ingen helt ny spelare vi måste slussa in. Han är en väldigt bra back, det visade han redan ifjol när han växte fram som en ledande back i HV. Det är klart att han skulle göra mycket nytta för oss i ett slutspel, det är jag säker på, sade Georgsson till LT i förra veckan.


TV: Är HV71:s tid som bottenlag över?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL