Gabriel Säll.
Foto: Bildbyrån.
Nyhet

Uppgifter: Gabriel Säll klar för Tingsryd

ANNONS

Lagomt till transferfönstret stängning förstärker Tingsryd AIF truppen med två forwards. Inför nattens deadline har Tingsryd värvat Lukas Söderberg, och även Gabriel Säll från Hockeyettan, enligt uppgifter till Smålandsposten.

Spelare nummer ett är redan klar. Det handlar om Lukas Söderlund ursprungligen från Västervik. Det är en forward som föregående och nuvarande säsong spelat för Surahammars IF.

I Hockeyettan och Surahammar har 22-årige Söderberg visat sig vara poängstark. Förra säsongen stod han för 52 poäng (33+19) över 42 matcher. Den här säsong har han gjort 19+15 på 32 matcher.

Tidigare i karriären har han spelat för en rad olika klubbar; Västerås IK, Grums IK, Färjestad BK, Växjö Lakers HC och Mariestad BoIS.

Spelare nummer två är Skellefteåsonen Gabriel Säll. Han är 20 år och spelat hela sin juniora karriär för Skellefteå AIK. Säsongen 19/20 gjorde han som 17-åring debut i SHL. Nu uppger Smålandsposten att den tidigare Skellefteåtalangen är klar för Tingsryd i Hockeyallsvenskan. 

Inför den här säsongen flyttade han till Halmstad Hammers HC i Hockeyettan. Han har blivit utlånad från Halmstad till Skellefteås a-lag under en match den här säsongen. Förra säsongen blev det tolv matcher i SHL. I år har det blivit 18 poäng på 29 matcher i Hockeyettan.

Bottenstrid pågår

Tingsryd tog en blytung förlängningsseger borta mot tabellfemman Djurgården under tisdagskvällen. Trots gårdagens vinst befinner sig laget i ett ansträngt läge under grundseriens uppslutning.

Smålandslaget ligger på 12:e plats i en allmänt trång tabell. Ovanför Tingsryd ligger Västerås med en poäng mer. Och med fyra poäng mer ligger Kristandstad som nummer tio med slutspelsplats.

Underifrån jagar nykomlingen och nästjumbon Östersund för att undkomma ett direktkval ner till Hockeyallsvenskan. Tingsryd har med sina 52 poäng ett par poäng mer än Östersund, men spelat en omgång mer.


Oron för MoDo: "Ändrat dynamiken i truppen"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL