Köping HC förlorade mot Segeltorp

Segeltorp slog Köping i måljämn match i Köpings Ishall

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Segeltorp, som vann borta mot Köping med 3-2 (0-0, 2-1, 1-1) i Vårettan södra herr på onsdagen. Dennis Wennerholm stod för Segeltorps avgörande mål 4.27 in i sista perioden.

– En seg match från vår sida där vi ger det en chans sista 25 minuterna men det räcker inte hela vägen idag, kommenterade Köpings tränare Jakob Mylläri.

Segeltorp får sikta på kval trots segern mot Köping.

Första perioden blev mållös.

Segeltorp startade andra perioden vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Felix Carenfelt och Simon Delden innan Köping svarade och gjorde 2-1 genom Eric Eljas.

3.09 in i tredje perioden nätade Köpings Eric Eljas återigen framspelad av Wille Bärehag och Alexander Björklund och kvitterade.

Men bara en minut nätade Dennis Wennerholm på pass av Adam Björklund och avgjorde matchen.

Köping har fem förluster och 12–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Segeltorp har två vinster och tre förluster och 10–23 i målskillnad. Det här var Köpings åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Segeltorps andra uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Köping sist i serien, medan Segeltorp är på sjunde plats.

Köping möter KRIF i nästa match borta onsdag 15 februari 19.00. Segeltorp möter samma dag Forshaga hemma.

TV: Saros om Komarovs vana: “Måste ha en lägenhet full av klubbor”