HV 71 förlorade mot Luleå

Luleå vann mot HV 71 på bortaplan

Luleå vann borta mot HV 71 i SHL. Matchen på lördagen slutade 2-5 (0-2, 1-2, 1-1).

Luleå startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Jonathan Andersson och Brendan Shinnimin. Luleå gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Brendan Shinnimin och Juhani Tyrväinen.

HV 71 reducerade dock till 1-4 genom Oscar Fisker Molgaard med 02.37 kvar att spela. HV 71 gjorde 2-4 genom Fredrik Forsberg tidigt i tredje perioden.

Luleå kunde dock avgöra till 2-5 med tre sekunder kvar av matchen genom Juhani Tyrväinen.

Noterbart är att Luleås Oscar Engsund hade tre assists.

HV 71 har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Luleå har tre vinster och två förluster.

HV 71 stannar därmed på 13:e plats, och Luleå på elfte plats, i tabellen.

I nästa match, tisdag 31 januari 19.00, har HV 71 Timrå hemma i Husqvarna Garden, medan Luleå spelar borta mot Malmö.