HockeyAllsvenskan

Julius Bergman lämnar Brynäs för Södertälje

ANNONS

Julius Bergman lämnar Brynäs. Backen är klar för Södertälje.
– Det är en riktigt bra back, säger sportchefen Emil Georgsson.

Julius Bergman återvände till svensk hockey från Finland inför förra säsongen. Han skrev då på för Björklöven - men bröt det kontraktet per omgående och skrev på för Brynäs.

Efter 71 SHL-matcher i Brynäströjan lämnar han nu klubben för spel i Södertälje. Det blev fem poäng i Brynäs.

– Jag vill tacka supportrarna och alla i organisationen för den här tiden, men nu är det dags för nya äventyr, säger Julius Bergman till Brynäs hemsida.

Bergman har skrivit på ett kontrakt till 2025.

– Det är en riktigt bra back. En tvåvägsback som har en offensiv uppsida. Han har kanske inte riktigt fått chansen att spela offensivt i SHL men backar man lite är det en back som spelat powerplay i AHL och gjort det bra. Han är högerfattad vilket kommer bli bra för oss, vi kan sätta ihop backparen annorlunda och kan på så sätt få ett annat flyt i spelet. Han har skrivit på till 24/25 vilket känns otroligt kul. Han känner att han behöver ner och vända i HockeyAllsvenskan och vill hitta tillbaka till sitt spel, han vill vara med på vår resa, säger Södertäljes sportchef Emil Georgsson.

Bergman har sedan tidigare spelat 33 allsvenska matcher, för Karlskrona. Det var för tio år sedan, när han var 17, 18 år.


TV: “Har eventuellt fått stå för många matcher”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL