Renars Krastenbergs.
Foto: Jonas Forsberg/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Renars Krastenbergs kommer tillåtas lämna Södertälje

ANNONS

Renars Krastenbergs har inte lyckats i Södertälje. 
Nu kommer han att tillåtas lämna klubben, bekräftar SSK. 
– Det finns klubbar som ringt sedan Krastenbergs meddelade att han vill lämna, säger Emil Georgsson till LT

Inför säsongen värvade Södertälje in den lettiske landslagsforwarden Renars Krastenbergs som imponerade med 15 mål och 28 poäng på 32 matcher i österrikiska ICEHL förra säsongen. Han var även Lettlands bästa poängplockare på OS med fem poäng på fyra matcher.

Men i HockeyAllsvenskan har det inte funkat för forwarden. På 27 matcher i SSK har han bara gjort två mål och totalt tio poäng. 

Veckan före jul meddelade Krastenbergs att han vill lämna Södertälje och sedan dess har han inte fått spela för klubben. Forwarden är därmed på väg bort från SSK.

– Det finns intressenter för honom, men han ska ju vilja gå dit också. Det är där vi är just nu, säger sportchefen Emil Georgsson till Länstidningen Södertälje.

“Han har ändå fått sina chanser”

Renars Krastenbergs var Södertäljes bästa målskytt på försäsongen då han imponerande men under säsongen har han inte alls fått det att stämma. Övergången till SSK har därmed varken blivit vad han eller klubben ville. 

– Nej, men jag tror att det finns mycket hockey i grabben och i det här fallet har han ändå fått sina chanser. Det borde han också hålla med om, om inte annat. Han har fått spela powerplay i oändliga tider egentligen. Vi har försökt allt vi kunnat och stundtals, vissa matcher, har det sett bättre ut. Den stora analysen får väl komma efter säsong, men vi har haft en kontinuerlig dialog, säger Georgsson.

“Ett värde som vi inte vill skänka bort”

Södertälje är dock inte villiga att släppa Krastenbergs gratis utan om någon klubb vill ha honom så kommer de att få betala. 

– När spelare från Västervik går för en halv miljon (Marcus Vela) ser man ju att våra spelare också har ett värde som vi inte vill skänka bort. Med utländska spelare kommer också avgifter för transferkort och sådant som vi gärna vill ha tillbaka. Det finns klubbar som ringt sedan Krastenbergs meddelade att han vill lämna. Sedan ska han vilja gå dit också och vi har även försökt byta mot andra spelare men inte fått napp, säger Emil Georgsson till LT.


TV: Puljujärvi kör över Arvidsson - och får stryk

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games