Alexander Bröms och Agnez Svensson (infälld).
Foto: Ronnie Rönnkvist (Montage)
SDHL 1

Alexander Bröms bemöter kritiken: "Haft möjligheten att prata med mig"

ANNONS

Agnez Svensson riktade hård kritik mot Leksand efter att hon lämnade klubben för spel i HV71. Nu bemöter sportchefen Alexander Bröms kritiken.
– Jag har svårt att se att vi behandlar våra spelare dåligt, säger Bröms till hockeysverige.se.

Under förra veckan meddelade Leksand att klubben bryter med två av sina spelare, Agnez Svensson och Amanda Johansson

Agnez Svensson kom till Leksand 2019 från Karlskrona och har under säsongen svarat för två assist på 12 matcher. Förra säsongen svarade hon för nio mål och totalt 17 poäng på 35 matcher. Avskedet från Leksand skulle visa sig vara turbulent. Efter det att 19-åringen skrivit på för HV71 valde hon att gå hårt åt Leksand som förening i JP

– Jag tycker inte Leksands IF behandlar människor så bra, det gör man här i HV. Det är största skillnaden. De behandlar folk som om man vore en robot utan känslor och det fungerar inte i hockey. 
– Jag är ledsen över att lämna Leksand men att lämna föreningen är jag glad över. Förra säsongen mådde jag bra, det var en bra sammanhållning då och bra tränare. I år har jag inte tyckt om det och inte blivit så bra behandlad. Därför valde jag att lämna, säger hon till JP.

Bemöter kritiken: “Försöker vara tydliga”

Alexander Bröms är sportchef i Leksand:

– Vår bild är att när vi jobbar med människor behandlar vi dom på ett bra sätt. Vi för alltid en dialog med våra spelare och försöker hjälpa dom i sin utveckling, säger Alexander Bröms till hockeysverige.se och fortsätter:
– Vi försöker vara tydliga med vilka ramar vi jobbar efter, vilket spelarna får information om, men även är med och tar fram. Därav ställer jag mig frågande till dom här kommentarerna. Agnez har haft möjligheten att prata med mig, med tränarna och även med oss nu om det är något hon behöver reda ut eller prata om. 
– Ur mitt perspektiv försöker vi vara tillgängliga för att ha en dialog med våra spelare. Jag har svårt att se att vi behandlar våra spelare dåligt. 

Det framkommer även en viss kritik mot nya tränaren, Jordan Colliton, hur ser du på det?
– Jag upplever Jordan som en otroligt kompetent tränare som har mycket erfarenhet. Hon kommer också in med en kravbild och enligt mig behandlar hon alla på ett rättvist sätt. 
– Jordan är också en person som tar sig tid att prata med spelarna och tror på att alla spelare kan bli bättre. Hon vill att dom ska bli bättre och lyckas både som individer, men framför allt som lag. Jag tycker att Jordan gör ett superbra jobb. 

Amanda Johansson och Jordan Colliton. Foto: Ronnie Rönnkvist

“Båda parter kanske borde ha agerat annorlunda”

Vad ligger bakom att Amanda Johansson, som kom till Leksand för tre säsonger sedan, lämnar? 
– Amanda har varit i Leksand under en period där vi, tycker jag, har haft en dialog med henne. Det har lett till att vi slutändan gemensamt kommit fram till att det kanske var bättre att vi går skilda vägar. 
– Man försöker alltid lösa konflikter och uppkomna situationer. Ibland är man inte överens om saker och ting. När vi gemensamt inte hittar fram eller en lösning kan det ibland vara den bästa lösningen att gå skilda vägar, vilket vi i dagsläget har gjort med Amanda.

Känner du att ni från Leksands håll kunde gjort något annorlunda?
– En jättebra fråga. Som jag sa har vi haft möten med Agnez och kommunicerat. Skulle vi vara ännu rakare och tydligare? Jag vet inte om det egentligen hade gjort någon skillnad. 
– Kommunikationen kanske skulle skötts på ett ännu tydligare sätt. Båda parter kanske borde ha agerat annorlunda, men jag tror ändå det här var den bästa lösningen för alla parter. Från mitt och Leksands håll vill vi önska båda två lycka till i sina fortsatta karriärer, avslutar Alexander Bröms. 


TV: Så minns Stig Salming sin lillebror Börje

Den här artikeln handlar om: