Nashville tog tre poäng mot Islanders efter 1+1 av Forsberg.
Video: Viaplay
NHL

Forsberg hyllar nya kedjekamraten efter segern: "Gör livet enkelt för mig"

ANNONS

Efter några tunga resultat har Nashville Predators nu vunnit sin tredje raka match för första gången denna säsong. Nattens 5–4-vinst säkrades till stor del av förstakedjan med Filip Forsberg, Mikael Granlund och inte minst nye Juuso Pärssinen.
– Jag får spela med riktigt bra lagkamrater och kedjekamrater, så det är klart jag har självförtroende nu, säger Pärssinen. 

Efter nio poäng på tio matcher i sina första matcher i AHL kallades finländaren Juuso Pärssinen upp till Nashville Predators. Där har det blivit succé. I nattens 5–4-vinst mot New York Islanders klev nytillskottet fram och satte dit två nya mål och stod för en assist. 

Allt detta i en ny kedja tillsammans med landsmannen Mikael Granlund och svenske stjärnan Filip Forsberg

– Han gör livet enkelt för mig och Mikael Granlund. Han åker bra skridskor och är stark på pucken, säger Forsberg om sin nye kedjekamrat till NHL.com. 

Filip Forsberg öppnade målskyttet i matchen efter framspelning av just Juuso Pärssinen. Det målet kom redan efter en dryg minut spelad och efter det rann det iväg. Inför andra perioden hade Nashville tagit en 3–1-ledning som tidigt i den andra skulle bli 4–1. Denna gång var det Forsberg som fick spela fram Pärssinen. 

Islanders gav sig inte utan dominerade sista perioden med 16–3 i skott. Problemet var att Pärssinen lyckades sätta sitt andra på ett av de tre skotten och därmed säkra segern. 

– Jag har mycket självförtroende nu. Jag får spela mycket. Jag får spela med riktigt bra lagkamrater och kedjekamrater, så det är klart jag har självförtroende nu, säger Pärssinen. 

Nashville Predators – New York Islanders 5–4 (3–1, 1–1, 1–2)
Nashville: Filip Forsberg, Colton Sissons, Nino Niederreiter, Juuso Pärssinen x2
Islanders: Adam Pelech, Cal Clutterbuck, Kyle Palmieri, Jean-Gabriel Pageau

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

 

Den här artikeln handlar om: