Hugo Hell och Melker Thelin
Bildbyrån
Juniorer

Jimmy Hamrin: De unga juniorerna som gått under radarn

Det riktas alltid ett stort fokus på de juniorer som draftats, tidigt fått chansen i SHL eller HockeyAllsvenskan - eller slagit sig in som bärande spelare i juniorlandslagen. Men vilka finns där bakom? Jimmy Hamrin lyfter fram juniorerna den breda massan kan ha missat.

  • "Verktyg att kunna gå långt om han kan förbättra sina ofärdigheter i spelet"
  • "På sikt kan jag absolut se en stark SHL-center"
  • "Då är detta en mycket intressant offensiv talang"
  • “Nådde över 92% trots att han bara vann en av 13 matcher”

Dags för fortsättningen på uppdraget jag fick av Måns Karlsson att lyfta fram underskattade juniorer. I detta inlägg tar jag upp underskattade spelare födda 2005 och 2006. 

Jag har tidigare tittat på underskattade spelare födda 2003 och 2004.  En text du kan läsa här!

Ordet ”underskattad” är svårt att definiera i alla sorters bedömningar, men kanske särskilt på juniorer. Detta för att många hockeyföljare generellt har dålig koll på juniorer bortom de allra bästa, vilket ger ett stort utbud av "underskattade” spelare att välja mellan, medan de flesta som är i juniorbranschen som spelare, ledare, förälder/syskon eller scout/agent har väldigt bra koll på de flesta spelarna på juniornivå. Det minskar i sin tur antalet spelare som kan klassas som underskattade. 

Istället för att försöka tolka begreppet utifrån vad olika typer av hockeyföljare kan tänka så har jag valt att göra det enkelt för mig själv. För den här yngre kategorin som ej ännu kunnat bli draftade nöjer jag mig med följande kategorier:

  • Inte fått istid i SHL eller Hockeyallsvenskan (innan 1 november).
  • Ej varit med i sin kulls landslagsstomme (en turnering är okej).

Det vill säga att om jag gillar spelaren och den uppfyller något av kriterierna så fick de komma med, oavsett om de kan anses välkända eller helt okända.

Detta är ingen ranking utan mer bara ett uppmärksammande av mig på ett antal spelare jag sett spela och som jag gillar och som uppfyller kriterierna.

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: